LAKO SA SLOVENCIMA

Turci spriječili 'ex-yu' polufinale

08.09.2010 u 22:27

Bionic
Reading

U polufinalu Svjetskog košarkaškog prvenstva u Turskoj igrat će domaćin i reprezentacija Srbije. Turska je u četvrtfinalu deklasirala Sloveniju 95:68, dok je Srbija u neizvjesnoj završnici pobijedila aktualnog svjetskog i europskog prvaka Španjolsku 92:89

Pitanje pobjednika u dvoboju između Turske i Slovenije bilo je neizvjesno tek u početnim minutama. No, fanatični Turci su vrlo brzo prelomili utakmicu i već na koncu prve četvrtine imali su 13 koševa viška, a sredinom druge dionice i 20 koševa prednosti (41:21). Slovenija niti u jednom segmentu igre nije uspjela pratiti raspoložene domaćine što je i vidljivo iz konačnog rezultata.

Najefikasniji igrači u turskim redovima bili su Ersan Ilyasova (19), Sinan Güler (12) i Hidayet Türkoglu (10), dok su kod Slovenaca Boštjan Nachbar i Sani Bečirovič zabili po 16 koševa.

U prvom četvrtfinalnom ogledu Srbija je do pobjede došla tricom Miloša Teodosića tri sekunde prije kraja utakmice. Španjolska je imala priliku za produžetak, no u zadnje tri sekunde nisu uspjeli uputiti udarac prema košu.

U srpskim redovima šestorica igrača su upisala dvoznamenkasti broj koševa, najviše Novica Veličković (17), Marko Kešelj (17) i Duško Savanović (15). U španjolskim redovima najefikasniji su bili Juan Carlos Navarro sa 27 koševa, Jorge Garbajosa sa 18, te Rudy Fernández sa 15 koševa. Ponajbolji španjolski igrač Ricky Rubio nije bio previše raspoložen za igru, a postigao je svega tri koša.

U četvrtak su na rasporedu preostala dva susreta četvrtfinala - u 17 sati se sastaju SAD i Rusija, a u 20 sati Argentina i Litva.