KAOS U NJEMAČKOJ

Tukli suca, čupali travu, pod istragom i Mijatović

17.05.2012 u 10:55

Bionic
Reading

Kontrolna komisija Njemačkog nogometnog saveza (DFB) objavila je da je pokrenula istragu protiv petorice igrača, sudionika dvoboja Fortuna - Hertha, a među njima je i naš Andre Mijatović.

Bura oko uzvratne utakmice doigravanja za ostanak, odnosno promociju u Bundesligu i dalje se tako ne stišava. Podsjetimo, ogled je završen rezultatom 2:2, što je donijelo napredak Fortuni koja je u Berlinu slavila s 2:1. Međutim, dvije minute prije kraja uzvrata na teren je utrčala gomila domaćih navijača, misleći da je označen kraj. Sudac Wolfgang Stark je prekinuo utakmicu na 20 minuta, a kad su se navijači povukli, odigran je i nastavak.

No, tada je došlo do novih problema. Igrači Herthe su okružili suca, a Levan Kobiašvili ga je navodno i udario u vrat zbog čega je protiv njega pokrenuta istraga. Njegovi suigrači Andre Mijatović, Thomas Kraft i Christian Lell prijavljeni su, pak, zbog navodnog vrijeđanja Starka. Andreas Lambertz iz Fortune je pod istragom zbog držanja baklje tijekom proslave na terenu nakon utakmice.

Hertha je zbog upada navijača na teren uložila prigovor na rezultat utakmice, a Sportski sud DFB-a će o tom pitanju raspravljati u petak. Berlinci se nadaju da će se utakmica ponoviti te su najavili da će nastaviti s normalnim treninzima, kao da je pred njima redovno ligaško kolo.

Njemački Bild pak objavio je tekst 'Najveći idiot među navijačima', kojim je opisao kaos na travnjaku i simpatizera Fortune koji je, još dok je utakmica protiv Herthe trajala, ukrao s travnjaka - točku za izvođenje penala.

Misleći da je sudac odsvirao kraj, stotine navijača Fortune su uletjele na teren kako bi proslavili ulazak svojih miljenika u najviši rang njemačkog nogometa. U tom je kaosu jedan od navijača ušao u kazneni prostor Düsseldorfa i s obje ruke iskopao ogroman komad trave i zemlje na mjestu gdje se nalazi bijela točka. Jedan od zaštitara ga je pokušao spriječiti, ali bez uspjeha.