bio je dobri div iz solina

Tuga i nevjerica za sve ljubitelje sporta u Splitu: napustio nas je hrvatski rekorder i reprezentativac u dizanju utega

31.05.2020 u 11:59

Bionic
Reading

Splitsku sportsku obitelj shrvala je vijest da je preminuo Silvio Bijelić, 27-godišnji dizač utega, jedan od onih sportaša koji su se isticali svojom vedrinom i karakterom i izvan natjecateljskih dvorana.

Kako piše Slobodna Dalmacija, ovaj je 27-godišnji sportaš živio tihi, nenametljivo, baš kako nas je i napustio. Vijest o iznenadnoj smrti koja je šokirala sve njegove prijatelje, za Slobodnu Dalmaciju potvrdio je njegov dugogodišnji trener Boško Čavka.

'Pozlilo mu je oko 4.30 sati (op.a.u noći s petka na subotu). Tragedija. Svi smo u šoku. Nitko ne može doći k sebi'.

Kako prenosi isti izvor, Silvio Bijelić bio je jedan od najperspektivnijih hrvatskih dizača, zajedno s braćom Musić. Na europskom juniorskom prvenstvu na Cipru 2013. godine osvojio je brončanu medalju, najavio velike domete. U njegovom vlasništvu ostali su nacionalni rekordi, sva tri u kadetskoj konkurenciji, juniorski u izbačaju i biatlonu.

Dobri div iz Solina, dobri duh dizanja utega s Gripa, jedan od onih koji bi osmjehom razoružao sve, svojom toplinom i srdačnošću. Čovjek kojem nije bio problem i trenirati i pomagati drugima. Ostavio je dubok trag u srcima mnogih koji su ga poznavali i koji će ga dugo pamtiti.

'Bio je dobar čovjek, veliko dijete. Očito Bog sebi uzima one dobre', rekao je Čavka.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.