'TO JE REALNOST!'

Tudor otkrio zašto je Hajduk izgubio od Istre

25.08.2013 u 09:42

  • +4

Istra 1961 - Hajduk 1:0 (7. kolo MAXtv Prve lige)

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Bionic
Reading

Hajdukov trener Igor Tudor smatra da je najveći problem njegove momčadi što nema kvalitetu probijati obrambeno orijentirane momčadi

Splitska momčad u 7. je kolu MAXtv Prve lige doživjela svoj prvi poraz. Protiv neugodne Istre u Puli Hajduk je izgubio zahvaljujući dobroj akciji i pogotku Joa u 20. minuti. Za razliku od dvoboja protiv Dile Gore, kada je Igor Tudor nakon poraza zaključio da je pobijedila lošija momčad, ovaj je put iskreno i sportski čestitao protivniku.


'Čestitam nogometašima Istre, njihova pobjeda je zaslužena. Mi smo imali svoje šanse, oni su također imali svoje i na kraju su uzeli ta tri boda. Mi smo izgubili iz jednog jednostavnog razloga: nemamo kvalitetu riješiti situacije kad se cijela ekipa brani, pametno i sa svih deset igrača,' rekao je nakon dvoboja strateg Hajduka pa zaključio:

'Rekao sam svojim momcima u svlačionici da si nemaju što zamjeriti, jer mi trenutačno to ne možemo riješiti s kvalitetom koju imamo. Mi smo završili utakmicu s napadačima u sastavu Mujan, Kiš, Bencun, Tomičić..dva su došla iz Primorca gdje su igrali lani, dva su juniora. To je realnost Hajduka. Od nas se puno očekuje, svako prosipanje bodova je neuspjeh, a Istri je malo drugačija situacija, iako ima slične igrače.'

S druge strane, Igor Pamić bio je iznimno zadovoljan trijumfom.

'Hajduk je za mene najspremnija momčad u ligi, nismo smjeli upasti u njihov ritam, jer tada melju. Slatko je dobiti Hajduka, utakmica je bila zanimljiva, s puno šansi. Mi smo htjeli igrati otvorenije, ali nismo imali snage za to. Možda je i Hajduk zaslužio neki gol, ali neću vam lagati, ja sam na kraju presretan,' zaključio je čovjek kojeg se ovaj tjedan povezivalo i s prelaskom na klupu Dinama.