NAKON NOVOG DERBIJA

Tudor: Nezasluženi poraz; Mamić: Pokazali smo više

18.12.2013 u 21:03

  • +9

'Hrvatski kup, uzvratna utakmica: Hajduk - Dinamo'

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon posljednje utakmice Hajduka i Dinama u jesenskom dijelu sezone, Igor Tudor najavio je svoje strože izdanje na proljeće, a Zoran Mamić pojačanja u zimskom prijelaznom roku

'Nezasluženo smo doživjeli poraz, realno bi bilo da je utakmica završila neodlučeno', rekao je Tudor na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Po Tudorovim riječima Hajduk je u četvrtfinalu Kupa eliminiran od najbolje momčadi u Hrvatskoj i ima najjači igrački kadar.

'Hajduku je zbog ozljeda nedostajalo nekoliko igrača, ali skrpali smo se i u datim okolnostima odigrali smo dobru utakmicu', istaknuo je Tudor.

Tudor je rekao kako je zbog financijskih poteškoća u Hajduku teško očekivati da se momčad pojača novim igračima u zimskom prijelaznom roku.

'Nastavit ću raditi sa postojećim igračkim kadrom Hajduka i iz njega ću pokušati izvući maksimum, a u proljetnom dijelu prvenstva bit ću još stroži', dodao je Tudor.

Zoran Mamić je je istaknuo kako je Dinamo zasluženo prošao u polufinale Kupa.

'U dvije utakmice četvrtfinala Dinamo je pokazao više od Hajduka, a večerašnja mi je pobjeda na Poljudu jako draga jer je uvijek lijepo pobijediti u Splitu', kazao je Mamić koji je najavio kako će se u pripremnom zimskom razdoblju morati puno raditi s momčadi Dinama jer, kako je naglasio, i u večerašnjoj utakmici protiv Hajduka bilo je razdoblja u igri njegove momčadi koja nisu bila dobra.


Mamić je potvrdio kako će Dinamo dovesti stopera Taravela iz belgijskog Lokerena, te da preostaje da taj nogometaš idućeg tjedna obavi liječničke preglede.

'U veznom redu razmišljamo o nekim igračima i bit će nešto iz vlastitog kadra', dodao je odgovarajući na pitanje hoće li se Dinamo pojačavati u zimskom prijelaznom razdoblju.

Na pitanje je li bio upitan večerašnji nastup Josipa Šimunića zbog Fifine kazne od deset utakmice zabrane nastupa za hrvatsku reprezentaciju, Mamić je rekao kako da nije bilo ni primisli da Šimunić večeras neće igrati, a i Šimunić nije pokazivao nikakve znakove da ne bi igrao.

'Mi jesmo puno razgovarali iz predostrožnosti ali Joe je vrhunski profesionalac i čovjek i nije bilo potrebe izostaviti ga', rekao je Mamić.

Za vrijeme utakmice više puta su navijači Dinama i Hajduka zajednički pogrdnim riječima skakndirali izvršnom dopredsjedniku Dinama Zdravku Mamiću uzvikujući, između ostalog, 'Mamiću cigane'. Na upit kako komentira takvo skandiranje svojem bratu, Zoran Mamić je kazao kako to nije ništa novo.

'Toliko smo o tome pričali i kometirali i sve što bi rekao suvišno je', dodao je.