MILIJUNI DOKTORIMA

Troškovi liječenja Michaela Schumachera zbilja su zastrašujući

30.12.2016 u 17:40

Bionic
Reading

Britanski The Sun objavio je kako obitelj Schumacher troši 134 tisuće eura tjedno na liječenje teško ozlijeđenog Michaela, što je 16 milijuna eura godišnje. U prvim bolničkim mjesecima nakon nesreće troškovi su zasigurno bili i još znatno veći...

Tri su godine prošle od nesretnog pada sedmerostrukog F1 prvaka na skijanju u francuskom Meribelu, prilikom kojeg je teško ozlijedio glavu i završio na intenzivnoj njezini u bolnici u Grenobleu.

Michaelu Schumacheru liječnici su uspjeli spasiti život, ali dosada se nije uspio u potpunosti oporaviti niti se ikad pojavio u javnosti. Vjeruje se da je nepokretan i ne govori te posjeduje limitiranu razinu svjesnosti.

Obitelj Schumacher svejedno ne odustaje i nedavno je pokrenula inicijativu kojoj je cilj inspirirati i druge da se nikad ne predaju i bore za svoje zdravlje i zdravlje bližnjih do samog kraja.

No, nije lako financijski izdržati u takvoj situaciji. Prema saznanjima engleskog dnevnika The Sun, Schumacheri na liječnički tim specijalista koji se brine o zdravlju Michaela troše 134 tisuće eura tjedno. To je oko 16 milijuna eura godišnje kroz posljednje tri godine, a u prvim bolničkim mjesecima zasigurno su bili još i znatno veći.

Srećom, Michael je tijekom karijere zaradio gotovo milijardu eura pa si je osigurao potrebna sredstva za ovako skupocjenu njegu, a neki sponzori ostali su i dalje uz Schumachere. Njegovog pak sina Micka dijeli još par godina do ulaska u Formulu 1 i novih unosnih ugovora, tako da se obitelj ne mora brinuti za novac i može nesretnom šampionu dati sve što mu je potrebno...