BRAZILCU DOLAZI KRAJ

Trojica vozača u borbi za Massino mjesto u Ferrariju

10.07.2013 u 07:00

Bionic
Reading

Felipe Massa upao je u novu veliku vozačku krizu i sve su veći izgledi da će ga Ferrari zamijeniti sljedeće sezone

Brazilski 32-godišnji vozač proživljava nove teške dane. Na tri prethodna F1 vikenda uspio je razbiti Ferrarijev bolid čak četiri puta, da bi na Nurburgringu bolid ostao manje-više čitav, no Massa je napravio pogrešku, izletio i morao odustati. Još jedan podbačaj vozača koji nema ugovor za sljedeću sezonu, a kandidata za njegovo mjesto je sve više.

'Ne znam hoće li mu ova pogreška ugroziti mjesto u ekipi sljedeće godine,' znakovito je izjavio ravnatelj ekipe Stefano Domenicali.

Iako je jasno da Alonso ne želi drugog jakog vozača pokraj sebe u ekipi, Massini rezultati iz godine u godinu su ispod renomea Ferrarija i koliko god bio simpatičan Talijanima, vjerojatno će dati priliku nekom drugom sljedeće sezone.

Među kandidatima za Massino mjesto ističu se tri vozača. Prvi je Jules Bianchi, mladi Francuz koji je prošao kroz Ferrarijev razvojni program, a ove sezone je debitirao u Formuli 1 za volanom Marussije i istakao se odličnim vožnjima, posebno na samom početku sezone. Riječ je o talentu koji bi sigurno bio veliko pojačanje za ekipu.

Tu je i Nico Hulkenberg, koji je napravio veliku pogrešku kada je iz Force Indije na kraju prošle sezone prešao u Sauber. Švicarska momčad na rubu je bankrota, mladi Nijemac nije već dugo dobio plaću i jasno je da neće još dugo biti u toj ekipi. No, rezultati su mu ove sezone bili jako dobri. Nerijetko je među osvajačima bodova u bolidu koji nije među najboljima. Ferrari voli njemačke vozače, a kad već ne može imati Vettela, Hulkenberg bi bio utješna nagrada. No, Nico je također i na meti Lotusa za sljedeću sezonu.

Treći kandidat je Paul di Resta. Britanac polako gradi svoje ima u Formuli 1. Ne radi mnogo pogrešaka, ima konstantne rezultate i dobar je timski igrač. Nije u Alonsovoj vozačkoj ligi, što je dobro za Ferrari i vjerojatno bi jako dobro odradio ulogu drugog vozača. Force India ga je spremna pustiti ako dođe prava ponuda, a bolje ponude od one Ferrarija sigurno neće biti…