ODMAH PAO NOSITELJ

Trijumf za pamćenje: Hrvatski biser moćno 'otvorio' Umag!

21.07.2014 u 19:17

Bionic
Reading

Prvi dan glavnog turnira u Umagu odmah je donio veliku pobjedu hrvatskog tenisa nakon što je Borna Ćorić furioznom igrom rezultatom 6:2, 6:4 ušao u drugo kolo preko sedmog nositelja

Edouard Roger-Vasselin nije nimalo dobar ždrijeb za prvo kolo turnira na ovoj razini. Francuz je u zadnjih godinu dana igrao i dva ATP finala, trenutno je 46. tenisač svijeta i u Umagu je sedmi nositelj. Ali protiv Ćorića večeras nije imao niti natruhe šanse...

17-godišnji Borna veliki je biser hrvatskog tenisa. U Davis cupu je šokirao Poljake pobjedivši im Janowicza, osvojio je juniorski US open prošle godine, ali još nije imao niti jednu ATP pobjedu... Do danas, kada je uzeo u žrvanj Vasselina i šokiranog Francuza nije puštao do kraja meča.


Odlično ga je služio servis, bio je odlučniji u dugim izmjenama i glava je 'pratila' ruku tako da je Ćorić u svom četvrtom ATP nastupu karijere uvjerljivo, sa 6:2, 6:4 došao do prve pobjede. Nije izgubio niti jedan servis i nakon iskorištene (treće) meč lopte srčano je proslavio veliku pobjedu koju će vječno pamtiti i koja će mu donijeti lijep skok s trenutnog 245. mjesta ATP ljestvice.

'Mapokon je došla ta pobjeda. Malo sam to na kraju zakomplicirao, ali drago mi je da sam ju ostvario na domaćem terenu. Mirniji sam u odnosu na lani, a presudio je i servis koji me ovako nije služio u zadnjih godinu dana,' rekao je Borna nakon utakmice za HTV.

U drugom kolu tako je moguć hrvatski dvoboj, ukoliko ga izbori Ante Pavić protiv kvalifikanta čije ime još nije poznato.