SPORNA SUDAČKA ODLUKA

Trenutak o kojem svi pričaju: Kad ovo vidi, Ante Čačić će poludjeti!

05.09.2017 u 22:47

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je u Eskisehiru od Turske, a mađarski sudac Viktor Kassai donio je nekoliko spornih odluka, od kojih je najgora bila ona u 10. minuti kada nije vidio čisto igranje rukom Yilmaza u kaznenom prostoru...

Hrvatska je odigrala slabu utakmicu u Turskoj i takvom igrom definitivno nije zaslužila stići do trijumfa, no valja ipak priznati da su neke sudačke odluke išle na štetu Čačićeve družine.

  • +10
Turska - Hrvatska, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Reuters / Autor: UMIT BEKTAS

Prije svega se radi o onoj u 10. minuti, kada je Burak Yilmaz skinuo rukom loptu ispred Domagoja Vide nakon ubacivanja Luke Modrića iz prekida.

Mađarski arbitar u tom potezu nije vidio ništa sporno, a kad pogledaju usporenu snimku Ante Čačić i njegovi nogometaši sigurno će poludjeti, jer radilo se o očitom penalu koji je oprošten domaćinu.

Istina je da je u drugom poluvremenu također Kassai oprostio i igranje rukom Vrsaljka u 16-ercu, ali je ponovo zakinuo Hrvatsku u akciji koja je prethodila turskom pogotku. Naime, Mandžukića je srušio Erkin u kaznenom prostoru nakon što ga je dugo gurao i vukao, ali za glavnog arbitra to nije bio prekršaj. U nastavku akcije pao je pogodak na drugoj strani.

Mogao je Kassai u toj situaciji vratiti prekršaj izvan 16-erca i dosuditi slobodnjak za Hrvatsku, a ne penal, no pustiti da se igra dalje bila je kriva odluka.

Sudac nije bio sklon Hrvatskoj, ali nedovoljan je to alibi za ono što se dogodilo na travnju...