totalna mobilizacija

Trener Rijeke otvoreno progovorio o Alenu Haliloviću: Apsurdno je da on igra ovdje...

07.10.2022 u 17:13

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u nedjelju (9. listopada, 19.10 sati, MAXtv, MAXSport 1) u 12. kolu SuperSport HNL-a u gostima igraju derbi začelja s Goricom. Trener Serse Cosmi preuzeo je momčad u najgorem mogućem trenutku, a u četiri je utakmice uspio osvojiti jedan jedini bod uz napomenu da Rijeka u tim mečevima nije zabila niti jedan jedini gol

Odigrala je Rijeka 11 utakmica ove sezone u SuperSport HNL-u, ima jednu pobjedu, tri remija i sedam poraza. Momčad s Rujevice osvojila je samo šest bodova, a zbog lošije gol-razlike drži posljednje mjesto na ljestvici. U istoj je situaciji Gorica koja će u nedjelju (19.10 sati, MAXtv, MAXSport 1) ugostiti Rijeku, imaju mizernih šest osvojenih bodova...

Derbi začelja najavio je trener Rijeke Serse Cosmi. Talijan je u četiri dosadašnje utakmice ostvario remi i tri poraza, a njegova momčad u tim susretima nije zabila niti jedan gol.

'Došao sam da izvučem Rijeku iz teške situacije u koju ju ja sigurno nisam doveo i isključivo sam na to koncentriran... Svjesni smo situacije i važnosti utakmice, a pozicija Gorice ne treba nas zavarati. Naprotiv, mislim da je Gorica s psihološkog aspekta možda i u boljoj situaciji od nas. Ipak znamo što je cilj i što moramo, a to je pobjeda', kaže trener Serse Cosmi i napominje:

  • +16
Rijeka - Hajduk, 2.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj

'Slažem se da je ovo utakmica s velikim imperativom i znamo u kojoj situaciji se ne smijemo naći. Svaka utakmica od kada sam došao je pod povećalom i iznimno važna. Moramo biti svjesni da možemo i moramo biti bolji.'

Ali, Gorica je već godinama 'crna mačka' za Rijeku...

MAxSport Najava 12. kola Gorica-Rijeka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

'Nisam znao za taj podatak. Ali došao sam do onog da je Gorica momčad najviše osvojenih lopti u ligi. To je znak da je to momčad koja ima fizionomiju, agresiju i pravi gard. Ali nije sve do statistike. Zatvaramo jedno poglavlje i otvaramo jedno novo, nadam se pozitivno. Momčadi s najviše stranaca i najmlađe? Gledam prije svega svoju momčad i imamo jako zanimljivih mladih igrača koji u ovoj situaciji dolaze do izražaja, ali ne na način koji bi trebali. Vrlo rijetko se događa da isključivo mlade momčadi stvaraju rezultat. To mora biti kombinacija mladosti i iskustva. Ali ponavljam, oni su dodatna vrijednost za klub kojoj trebamo dodati nešto više', upozorava trener Rijeke.

Posebno se Cosmi osvrnuo na Alena Halilovića, oporavio se i zaigrat će od prve minute...

'Alen će igrati, napokon je spreman i zdrav. Iznimno je važan za momčad, važno je samo da on shvati da je to tako i da ga momčad treba. Imao sam priliku trenirati jako puno igrača koji su poslije postali vrhunski, od Di Natalea, Milita, Miccolija do Materazzija i Petkovića. Halilović spada u tu kategoriju, kvalitetom iskače, ali apsurdno je da igrač njegovih tehničkih kvaliteta, uz dužno poštovanje, igra u Rijeci. To što je nekad bio u Barceloni i Milanu, a danas je tu, to znači da je izgubio dio karijere. To znači i da je u prošlosti napravio neke pogreške. Alen ima i kvalitetu i godine da bi mu ovo bio novi, možda i bolji početak. Ali to ne ovisi o predsjedniku, treneru, navijačima, mami, tati… nego isključivo samo o njemu', otvoreno je kazao Cosmi.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

MAXSport Najava SuperSport HNL špica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
Standings provided by SofaScore