zekića šokirao lovrić

Trener Osijeka nakon 'slučaja Hajduk': Najbitnije je da mi momčad ne bude impotentna

27.10.2023 u 15:03

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u subotu na Opus Areni, u 13. kolu SuperSport HNL-a dočekuju Istru 1961 (MAXSport 1, 18.10 sati). Uoči dvoboja dobro raspoložen bio je trener Zoran Zekić

Naravno da se raspoloženje trenera i igrača značajno podiglo nakon pobjede 2:0 protiv Hajduka na Poljudu.

Tjedan je prošao zadovoljavajuće. I nadam se da ćemo to potvrditi sutra. Nema garancija u životu, ali mislim da smo napravili dobre preduvjete za ovo što nam slijedi. Mirne smo glave nakon Hajduka. Svjesni da smo imali i nedostataka uz te neke dobre detalje. Ne mislim ništa mijenjati oko pristupa i shvaćanja nogometa. Nadam se dobroj posjeti i podršci i da budemo pametni te da igramo nogomet kakav možemo igrati. Za bolje stvari ćemo čekati neko vrijeme', kazao je Zoran Zekić.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Na pitanje hoće li nešto promijeniti unutar momčadi kratko je rekao:

'Puno stvari bih volio komentirati. Dok nekima ne pronađemo prave pozicije, nećemo igrati visoki presing. Po tom pitanju napredujemo, neki su se jako digli kroz rad, neki nisu nažalost ali to je proces. Razmišljam o Istri, imamo ideju protiv momčadi koja teži igri, posjedu i kratkim pasevima. Na sve to moramo biti spremni', dodao je Zekić.

Na konstataciju novinara kako je izjava uoči Hajduka, 'kako bi bio najzadovoljniji s 3:0' izvučena iz konteksta (od svega je napravljen slučaj, op.a.), uz dodatak kolege kako je bolje da je ispao prepotentan nego impotentan, rekao:

'Izgleda da ovdje i zidovi imaju uši. Najbitnije je da mi momčad ne bude impotentna… Bilo bi prepotentno da sam izjavio 3:0, ali bili ste ovdje pa znate kontekst te izjave', sa smiješkom je kazao Zekić.

Također je, kao izdanak stare trenerske škole, kazao i nekoliko riječi o onima koji ovo nazivaju 'malim utakmicama.'

'Dosta je utakmica u 10 posto. Nisu to male utakmice. Bez pristupa i energije ne možeš nikoga pobijediti. Protočnost, treba dubine, trke bez lopte. Meni je ovo teže nego na Poljudu za pripremu. Prva mi je na Opus Areni, očekivanja su velika. Napravit ćemo sve da bude što bolje. Istra je, uostalom, pobijedila Hajduk na Poljudu. Nisam još bio na stadionu, moramo iskoristiti da nam novi stadion bude prednost, a ne mana', kazao je Zekić.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Na kraju se dotakao i napadača Kristijana Lovrića koji, čini se, nije u formi:

'Imamo iskren odnos i razgovor. Sve ovisi o njemu. Vidim detalje da bi trebao biti to za što je doveden. Rekao sam mu da sam šokiran u kakvom je stanju. Pribojavao sam ga se prije… Dogode se životni poremećaji, ali nadam se da ćemo ga što prije vidjeti u najboljem izdanju. Potencijalno bi mogao biti desetka. Prije odlaska na krilo je to bio jer tražim podršku Mierezu. Treba taktički i fizički to doraditi', kazao je Zekić.

  • +42
Hajduk - Osijek, SuperSport HNL, 22.10.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Standings provided by Sofascore