ZADAR DOǦUŞ BASKETBALL TOURNAMENT

Trener Obradović: Nismo ni trenutka dvojili da ponovno dođemo

23.09.2015 u 09:22

Bionic
Reading

U najkošarkaškijem hrvatskom gradu, Zadru, u četvrtak 24. rujna započinje prestižni košarkaški turnir Zadar Dogus Basketball Tournament na kojem će igrati i nekoliko moćnih euroligaša. Finalna utakmica na redu je u nedjelju 27. rujna u 21 sat

Kao i prošle godine najatraktivniji klub koji će uživo imati prilike gledati ljubitelji košarke koji posjete dvoranu Kreše Ćosića na Višnjiku svakako će biti turski Fenerbahce koji vodi najuspješniji europski trener s osam titula Prvaka Europe Željko Obradović.

'Drago mi je da smo ponovno svi ovdje. Bili smo zaista impresionirani kako je turnir organiziran prošle godine, pa na poziv organizatora nismo ni trenutka dvojili da ponovno dođemo u Zadar. Uz domaći KK Zadar, ovdje je još pet ekipa koje sudjeluju u Euroligi što jamči veliku kvalitetu turnira. Organizacija je prošle godine bila na izrazito visokom nivou. Mom će se timu krajem tjedna priključiti svi igrači koji su igrali za reprezentacije na Europskom prvenstvu tako da očekujem da budemo kompletni uključujući i Bogdana Bogdanovića i Jana Veselyja!, kazao je uoči početka turnira trener Fenerbahcea Željko Obradović, prenosi zadarski portal 057info.hr.

Najjači pripremni turnir u Europi izvrsna je prilika za igrače KK Zadra, a njihov trener Ante Nazor ističe:

'Ovaj turnir od velikog je značenja za nas. Zahvaljujemo organizatoru što je doveo ovakav turnir u Zadar i što nam je omogućio da igramo s ovakvim momčadima. Za našu mladu momčad ovo je prilika da podignemo našu košarkašku letvicu, da budemo maksimalno borbeni te da smo kompetitivni s njima. Pozivam publiku da nas dođe bodriti. Svi očekujemo da se predstavimo u što boljem svjetlu, sigurno da trema postoji, no nastojat ćemo dokazati da možemo bit konkurentni i ovakvim momčadima!'

RASPORED UTAKMICA – 23-27/9/2014 ZADAR

24.09.
18:00 - FENERBAHÇE ISTANBUL - DARÜŞŞAFAKA Doğuş
20:30 - KK ZADAR - OLYMPIACOS PIRAEUS

25.09.
17:00 - DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ - CRVENA ZVEZDA
19:30 - OLYMPIACOS PIRAEUS - BAYERN MÜNCHEN

26.09.

18:00 - CRVENA ZVEZDA - FENERBAHÇE ISTANBUL
20:30 - BAYERN MÜNCHEN - KK ZADAR

27.09.
16:00 - UTAKMICA ZA 5. MJESTO
18:30 - UTAKMICA ZA 3. MJESTO
21:00 - FINALE

Ulaznice za turnir koji se igra od 24. do 27. rujna u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru mogu se kupiti online na stranicama i svim prodajnim mjestima Ticketshopa. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna za dnevnu ulaznicu, odnosno 140 kuna za komplet ulaznica za svih devet utakmica. Djeca do 14 godina koja dolaze u pratnji roditelja s kupljenom ulaznicom imaju besplatan ulaz u dvoranu na utakmice.