NA RADOST NAVIJAČA

Trener milanskog Intera otkrio da zna kako zaustaviti Haalanda?

09.06.2023 u 21:08

Bionic
Reading

Uoči finalne utakmice Lige prvaka, a koju će u subotu u Istanbulu igrati Manchester City i milanski Inter. Kao predstavnik talijanske momčadi, pred novinare je stigao trener Simone Inzaghi

Svjestan je Inzaghi da je pred njim i njegovom momčadi vrlo zahtjevna utakmica i da nisu favoriti, no predaje, naravno, nema.

'Znamo kakvu utakmicu moramo odigrati. Znamo da je City trenutno najbolja momčad na svijetu. Mi smo ponosni što smo u finalu i dat ćemo sve od sebe. Moramo biti fokusirani i svesti greške na minimum', rekao je Inzaghi, pa nastavio:

'Nismo opušteni, već smo u potpunosti koncentrirani. Borit ćemo se protiv vrlo jakog suparnika. Vezni red će biti vrlo važan, ali trebat će nam noge, glava i srce u finalu. Ovo će nam biti 57. utakmica u sezoni. Neke utakmice smo zasluženo izgubili, a neke zasluženo pobijedili. Zasluženo smo stigli do finala'.

'Imamo priliku upisati se u povijest kluba. Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe. Znamo što ova utakmica znači za sve u Interu. Navijači su uvijek bili uz nas i imamo veliku odgovornost'.

Novinare je zanimalo i tko će igrati u finalu, jesu li vježbali penali, kako zaustaviti Haalanda...

'Znamo koliko je opasan Haaland. Pripremili smo nešto da ga pokušamo zaustaviti, ali cijela ekipa morati obratiti pažnju i na ostale igrače. Oni se brane dobro i napadaju dobro. Mi ćemo pokušati igrati našu igru'.

'Nedavno sam morao birati između nekih igrača i bio sam u dilemi. Sjajno je kada imate veliku konkurenciju. Imam sreću da treniram igrače koji su spremni igrati ovakve utakmice. Imamo miks mladih i iskusnih igrača koji su igrali nekoliko finala. Ti detalji čine razliku', rekao je Inzaghi te dodao da se penali vježbaju tijekom cijele godine, ali i da će na to posebno obratiti pažnju na posljednjem treningu.

Više statistike otkrije OVDJE.