Iskreni ten Hag

Trener Manchester Uniteda nakon sramotnog poraza od Cityja dao čudno objašnjenje zašto je odlučio Ronalda namjerno ostaviti na klupi!

03.10.2022 u 09:05

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Manchester Cityja u gradskom derbiju nadigrali Manchester United 6:3 mnogi su se upitali zašto Cristiano Ronaldo uopće nije ulazio u igru

U derbiju koji će ostati upisan u povijesti engleskog nogometa, jer su po tri gola zabili Erling Haaland i Phil Foden, Manchester City ponio je gradske rivale jer je već do poluvremena bilo uvjerljiv 4:0, a podatak kako su neki navijači Uniteda na kraju prvog poluvremena napustili stadion dovoljno govori.

Konačan rezultat 6:3 uz povijesna dva hat-tricka (Foden 8, 44, 72, Haaland 34, 37, 64 / Antony 56, Martial 84, 90-11m) samo govore o dominaciji Cityja.

Nakon utakmice trener Manchester Uniteda Erik ten Hag morao je čak i objašnjavati i pravdati se zašto je odlučio da Cristiano Ronaldo u derbiju uopće ne igra. Svima je to čudno da sjedi na klupi iako je spreman…

'Naš nastup je bio neprihvatljiv. Iskreno, ovako nešto nisam očekivao i nisam mogao ovo zamisliti. U prijašnjim utakmicama pokazali smo napredak, vidjela se dobra atmosfera i zalaganje. No, nažalost, danas ništa od toga nisu prenijeli na teren. Kada igrate protiv igrača top klase, kakve ima Manchester City, morate pružiti svoj maksimum. Mi danas to nismo pokazali, što je nedopustivo!', kazao je Erik ten Hag dodavši:

'Znate, nisam želio uvoditi Ronalda u igru iz poštovanja prema njemu i njegovoj velikoj karijeri', pokušao se opravdati što je Portugalca napravio još nezadovoljnijim.

  • +18
Manchester City - Manchester United, engleska liga, 2.10.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL
Standings provided by Sofascore