više nema sumnje...

Trener Liverpoola Jürgen Klopp napokon progovorio o statusu Dejana Lovrena; ovakvom raspletu najviše se veseli hrvatski izbornik Zlatko Dalić

18.07.2020 u 08:24

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac, 31-godišnji Dejan Lovren, ove je sezone s Liverpoolom stigao do naslova engleskog prvaka, što je još jedan veliki trofej u njegovoj karijeri.

Dugo se piše o nezadovoljstvu Dejana Lovrena minutažom u dresu Liverpoola. Pa se slažu kombinacije, hoće li hrvatski reprezentativac preseliti u Romu, Lokomotiv, Zenit ili kamo već.

No, nigdje nema ni jedne njegove riječi.

Možda sada i prestanu ta seljakanja, jer o Lovrenovu statusu pričao je i njemački trener Jürgen Klopp.

'Dejan je odigrao dosta sjajnih utakmica. On je vrlo važan dio naše momčadi. Imamo četvoricu stopera, obično koristimo dvojicu, ali trebaju nam četvorica. Iskustvo je Dejanova vrijednost', kazao je Klopp i nastavio.

'Nikada nismo imali neke probleme. Nema potrebe razgovarati u javnosti o njegovom statusu jer je jasan - Dejan je igrač Liverpoola i trebamo ga'.

Ovakvim raspletom zasigurno sretni bi bili i Lovren, ali i izbornik Zlatko Dalić.

Naime, u sezoni u kojoj Hrvatsku čeka nastup na Euru, izborniku trebaju iskusni igrači, ali ne posve iscijeđeni. A s obzirom da u prosjeku u zadnje dvije sezone Lovren ima odigranih između 800 i 900 prvenstvenih minuta, jasno je da bi ovaj nogometaš došao spreman, u natjecateljskoj formi, ali i dovoljno odmoran.

Osim toga, svaka promjena sredine, ne jamči nužno potrebnu minutažu, zatim zahtjeva određeno privikavanje na ligu, suparnike i suigrače, a tko zna, možda bi ga kao novog igrača, treneri koristili kudikamo više.

Ni Dejan Lovren, vjerujemo, ne bi imao ništa protiv da u ovom statusu ostane u klubu, jer svi znamo koliko su mu uspjesi Liverpoola donijeli zadovoljstva, samim time i samopouzdanja. A kada je igrač u takvom stanju, onda i za reprezentaciju daje uvijek barem koji postotak više.

  • +9
Arsenal - Liverpool, 36. kolo Premiershipa, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: Glyn Kirk/NMC/Pool