LUTZOVI SAVJETI

Trener koji je spremao Bogdanovića za NBA otkrio ključ uspjeha

06.11.2014 u 09:01

Bionic
Reading

Prve NBA utakmice Bojana Bogdanovića u dresu Brookyn Netsa s velikim je zanimanjem pratio bivši trener Cibone Danijel Lutz koji 25-godišnjeg Mostarca poznaje u dušu. U razgovoru za tportal.hr otkrio je strategiju kojom naš košarkaš može postati istinska NBA zvijezda

Kada je Bogdanović igrao za Cibonu, često bi pristajao individualno raditi upravo s Lutzom, a osim na skok-šutu, puno su radili i na ispravljanju nekih nedostatka u igri. Čak i tijekom ljetnih mjeseci, kada bi mnogi igrači bili na godišnjem odmoru, Lutz i Bogdanović mukotrpno su trenirali. Plan je bio malo pomalo pripremiti Bojana za iskušenja NBA.

'Sama činjenica da je Bojan izborio startnu petorku govori o njegovoj kvaliteti, a to u prijevodu znači da fizički može odgovoriti na potrebe NBA lige. Hollins je trener koji je u prošlosti pokazao s Memphisom kako puno pažnje polaže na obranu, a Bojan je definitivno kapacitet jer ima visinu, snagu i voljni moment', za tportal.hr je kazao 35-godišnji Lutz, trener koji je prije godinu i pol s Cibonom osvojio dvostruku titulu.

Kada je napadački učinak Bogdanovića, koji je nedavno Oklahoma Cityju zabio 12 koševa uz sjajan dojam, Lutz kaže:


'Kada je napadački dio u pitanju, svi znamo kako je Bojan jedan od najboljih europskih napadača, a da dođe do spreme kojom bi u NBA-u zabijao više koševa, potrebne su dvije stvari; prvo, treba se nametnuti treneru jer uz sebe ima Joea Johnsona, iskusnog All-Star igrača oko kojeg se vrti igra i puno više igra s loptom nego Bojan. Drugo, povratkom centra Brooka Lopeza, oko kojeg se često orijentiraju obrane, Bojanu će se otvoriti prostor za povratne lopte i sigurno će sada češće će biti u poziciji za šutu. To će mu pomoći da stekne sigurnost i siguran sam da će biti još bolji', dodao je Lutz, trenutačno šef omladinskog pogona Cibone i 'lovac' na talente, otkrivši nam tako dio strategije o kojoj je razgovarao s Bogdanovićem.

Za kraj je rekao i jednu vrlo važnu stvar, istu onu koju je kazao i Bojanu:

'Mora se što prije adaptirati na NBA ligu i način igre. Još uvijek usvaja ili, bolje rečeno, u hodu hvata znanja jer je zbog SP-a propustio dio priprema. Primarni cilj mu mora biti da ostane u startnoj petorci da ga bivši igrač Cibone Allan Anderson, koji igra dosta dobro, ne istisne.'