POMELA IH ZVEZDA

Trener i kapetan Cedevite utučeni: Nema se što pričati

14.04.2017 u 08:58

Bionic
Reading

Nakon što su košarkaši Cedevite poraženi u finalu regionalne ABA lige od Crvene zvezde sa glatkih 3-0 treneru hrvatskog prvaka Veljku Mršiću nije bilo lako. Ne samo zbog toga što je njegova momčad 'pometena'…

Nakon dvije glatke pobjede u Beogradu uigrana momčad Crvene zvezde pobjedom u Zagrebu 77: 61 stigla je do treće uzastopne titule u ABA ligi te naravno direktnog plasmana u Euroligu.

>> Zvezda protunjala Zagrebom za naslov pobjednika ABA lige

'Nema se što pričati. Bolja momčad je zasluženo osvojila ABA ligu. Puno su više pokazali i cijelu sezonu pokazali su najviše od svih. U ovom finalu su izdominirali. Vidjela se razlika između momčadi koja igra Euroligu na vrhunskom nivou i nas. Mi to nismo uspjeli ispratiti. Nismo imali kontinuitet. Oni su fizički superiorniji i brže su se oporavljali. Imaju više igrača koji mogu iz dana u dan igrati na vrhunskom nivou. Čestitam Zvezdi na naslovu', kazao je nakon utakmice vidno razočarani Veljko Mršić, trener Cedevite koji zbog suspenzije nije smio voditi prve dvije utakmice u Beogradu.

'Nadao sam se da možemo iskoristi neigranje Stefana ovića, no i nama su nedostajali Boatright i Arapović. Ponajprije Boatright jer je to igrač koji može igrati dobro iz dana u dan, a i Marko zbog atleticizma na poziciji četvorke. Nismo to uspjeli nadoknaditi, iako smo u seriji imali na raspolaganju desetoricu igrača. Danas nam se ozlijedio i James u prvom poluvremenu i teško je odgovoriti na ovakvu fizičku momčad, koja igra vrhunski', dodao je Mršić koji će zbog spomenutih ozljeda imati problema oko sastavljanja momčadi u završnici hrvatskog prvenstva.

Jedan od stožernih igrača Cedevite, kapetan Miro Bilan, dao je sve od sebe, ali nije išlo:

'Mogu samo čestitati Zvezdi na sjajnoj sezoni i sjajno odigranom play-offu. Bila je to potpuno zaslužena njihova pobjeda i to je to od mene. Bilo je nekih trenutaka tijekom utakmica kad je izgledalo da ne možemo ništa. Nije bilo lako. Stvarno je nekad kad te oni uguraju u svoj ritam jako teško igrati protiv njih. Ne samo nama, nego, vidjeli ste to ove godine u Europi, i puno boljim ekipama od nas. Jednostavno su nas nadigrali i to je to. Za naš koncept igre jako je bitan Boatright i jednostavno to nismo uspjeli nadomjestiti.'