VRHUNSKI POTHVAT

Treća utrka sezone Formule 1 donijela novi rekord, a u glavnim ulogama su čak tri vozača koji će ga u budućnosti još 'podebljati'

04.05.2021 u 15:26

Bionic
Reading

Ni VN Portugala nije prošla bez rekorda, treća utrka sezone prvenstva Formule 1 donijela je novi pothvat u kojem su sudjelovala tri vozača

Podsjećamo, Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je VN Portugala na stazi Algarve International Circuit. Aktualnom svjetskom prvaku je to 97. pobjeda u karijeri, te druga ove sezone nakon što je slavio i na otvaranju u Bahrainu. Drugi je bio Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu, dok je treće mjesto osvojio Hamiltonov momčadski kolega Finac Valtteri Bottas.

Njih trojica su promijenili povijesne knjige, jer su po 15. puta bili zajedno na postolju, što je novi rekord u Formuli 1, jer su do Portugala bili izjednačeni s Hamiltonom, Nicom Rosbergerom i Sebastianom Vettelom koji su na pobjedničkim 'stepenicama' zajedno bili u 14 navrata.

Dodajmo, da je Hamiltonu ovo četvrta pobjeda u nizu, a da je u utrku startao kao drugoplasirani. Britancu je to bio i 150. nastup, a da je u utrci osvojio bodove za Mercedes. Od kada se pridružio njemačkoj momčadi 2013. tek u devet utrka nije osvojio ni boda.

'Bila je ovo jedna zahtjevna i naporna utrka za sve nas, i psihički i fizički. Morali smo biti izuzetno koncentrirani cijelu utrku zbog vjetra koji je bio prilično jak te je mijenjao i smjer. Mislim da navijači mogu biti zadovoljni time što smo nas trojica bili vrlo blizu u prvom stadiju utrke te smo gledali pravo utrkivanje', izjavio je Hamilton.