NAPUŠTA DORTMUND

Trebao je biti Modrićev nasljednik u Realu, ali Perezu ne ide baš sve od ruke...

24.04.2023 u 17:19

Bionic
Reading

Pred njim bi trebala biti velika nogometna budućnost, a 19-godišnji Jude Bellingham trebao bi postati globalna zvijezda. Kakvi klubovi ga žele...

Najtraženiji nogometaš svijeta trenutno je 19-godišnji Englez Jude Bellingham, koji trenutno nastupa za Borussiju Dortmund, a Mundo Deportivo prenosi da je već odlučio u kojem će klubu nastaviti karijeru.

Iako mu je Borussia pripremila novi, izdašniji ugovor, veznjak žuto-crnih na ljeto će napustiti klub.

Za njegove usluge zainteresirani su se mnogi europski klubovi, a u prvom redu su oni najveći, najbogatiji, kao što su Real Madrid, PSG i Manchester United.

Liverpool se također dovodio u vezu s ovim nogometaša, ali iz redova kluba s Anfielda najavili su kako neće ulaziti u tu utrku, jer novca toliko nemaju.

'Ne znam zašto uopće razgovaramo o stvarima koje ni teoretski ne možemo napraviti. Ako dijete kaže da želi Ferrari za Božić, morate mu objasniti kako mu to ne možete priuštiti, ali niti da je on u godinama kada bi ga trebao voziti. To je sve što mogu reći na tu temu', izjavio je Klopp prije nekoliko dana kada su ga pitali o Bellinghamu.

Ipak, dogodio se veliki preokret. Kako piše Mundo Deportivo, Bellingham je izabrao novi klub, a to je upravo Liverpool.

Englez je navodno već obavijestio čelnike Borussije o svojoj odluci, a njemački se klub nada kako će inkasirati 120 milijuna eura.

Engleskog veznjaka i njemački klub ugovor veže do ljeta 2025. godine, a nedavno mu je Borussia ponudila i novi u kojem bi imao plaću od 15 milijuna eura i trajao bi do 2026. godine, no očito je da od tog potpisa neće biti ništa.

Ova Bellinghamova odluka u prvom redu razočarat će predsjednika Reala Florentina Pereza koji je svim silama želio baš njega dovesti na Santiago Bernabeu. U njemu su čak vidjeli i Modrićevog nasljednika.

Nada svakako još postoji sve dok potpis ne 'sjedne' na ugovor.

Ove je sezone Bellingham je u 39 utakmica postigao 11 golova i upisao sedam asistencija.