turska posla

Transfer godine: promijenio je klub za 10 litara maslinova ulja!

01.08.2017 u 21:41

Bionic
Reading

Turski niželigaški poluamaterski klub Yorukalispor iz okolice Burse ovog je ljeta odradio možda i najbizarniji transfer. Na kratkoročnu je posudbu doveo ganskog nogometaša Mohammed Sumaila (25) kojeg je platio - maslinovim uljem...

Bilo je svega, svojedobno su u Rumunjskoj igrača kupili za nekoliko kilograma kobasica i par 'tabli' špeka, nije neobično da niželigaški klubovi, u nedostatku novca, nude - lopte, trenirke, kopačke, komplete dresova (stare ili nove!) u zamjenu za igrača... No, ono što su u Turskoj dogovorili niželigaški poluamaterski klubovi Yorukalispor i Kutahya nadmašilo je sve do sada odrađene transfere.

Ganski nogometaš Mohammed Amando Sumaila (25) već se nekoliko godina pokušava 'probiti' do profesionalnih voda, ali 'zapeo' je u niželigaškim turskim klubovima. Do prije dvije sezone nadareni je napadač igrao za Yorukalispor, a njegovi su ga se nekadašnji suigrači sjetili u trenutku kad je momčad trebala krenuti na jedan od pripremnih turnira. Jednostavno ih nema dovoljno pa su ga 'posudili' od njegovog trenutačnog kluba, trećeligaša Kutahyja.

Jasno, ne mogu ga platiti pa mu je lokalni poljoprivrednik, inače jedan od sponzora kluba, dao nemoralnu ponudu - 10 litara maslinovog ulja za mjesec dana igranja!

'Već pet sezona igram u nižim turskim ligama i zadovoljan sam. Čekam svoju priliku, nisam izgubio nadu da ću se probiti', kazao je Sumaila u razgovoru za lokalne medije i pojasnio:

'Vratio sam se u Yorukalispor na poziv bivših suigrača, da im pomognem na turniru kojeg će igrati. Ne, nisam tražio novac, drago mi je da ću ponovno s njima biti na terenu. No, jedan od sponzora momčadi ponudio mi je maslinovo ulje... Nisam mogao odbiti, radi se o vrhunskom proizvodu kojeg jako volim...'

I tako, dok PSG za Neymara skuplja 222 milijuna eura odštete i tko zna koliko desetaka milijuna za ugovor, Mohammed Amando Sumaila zadovoljio se maslinovim uljem u protuvrijednosti od oko 1000 kuna. Tko je veći nogometaš, a tko veći čovjek?