ŠOK U AUTO-MOTO SVIJETU

Tragedija na čuvenoj stazi; poginuo jedan od najtalentiranijih mladih vozača

01.07.2023 u 16:55

Bionic
Reading

Nizozemski vozač Dilano van 't Hoff (18) preminuo je od posljedica nesreće na stazi Spa-Francorchamps u Belgiji, tijekom utrke Regionalnog europskog prvenstva formule Alpine (FRECA).

Incident se dogodio ove subote u jutarnjim satima, kada se nakon kontakta s drugim bolidom Van 't Hoffov počeo okretati po stazi.

Nakon toga je na njega velikom brzinom naletio drugi vozač. Povodom tragedije oglasilo se i vodstvo natjecanja službenim priopćenjem.

'FRECA s velikim žaljenjem objavljuje smrt vozača MP Motosport tima Dilana van 't Hoffa. Incident se dogodio tijekom druge trke na stazi Spa-Francorchamps. Želimo izraziti našu najiskreniju sućut obitelji, momčadi i prijateljima. Kraljevski automobilski klub Belgije, staza Spa-Francorchamps i SRO Motosport Grupa pridružuju se Alpini i ACI-ju u izražavanju najiskrenije sućuti obitelji, momčadi i prijateljima vozača', piše u priopćenju.

Inače, nakon ove tragedije odlučeno je da otkažu svi zabavni programi tijekom ovog moto-vikenda.

Također, uoči starta utrke bit će održana minuta šutnje u čast tragično stradalog 18-godišnjaka koji se smatrao jednim od najtalentiranijih mladih vozača.