NBA TRADE

Tracy McGrady Houston zamijenio New Yorkom

19.02.2010 u 11:49

Bionic
Reading

Najbolji strijelac NBA lige u sezonama 2002/03. i 2003/04. Tracy McGrady (30) karijeru će nastaviti u New York Knicksima u koje je mijenjan iz Houston Rocketsa u razmjeni u kojoj je sudjelovalo devet igrača

McGrady, koji je u dosadašnjoj karijeri prosječno postizao 21.9 koševa uz 6.1 skokova i 4.7 asistencija, ove sezone gotovo uopće nije igrao za Rocketse, nastupio je tek u šest utakmica i to u prosjeku 7.7 minuta po susretu uz učinak od samo 3.2 koša, 0.8 skokova i 1.0 asistenciju.

'Uzbuđen sam što odlazim u New York i što ću igrati u dresu Knicksa. Ništa se ne može usporediti s igranjem u Madison Square Gardenu', objavio je McGrady na svojoj internetskoj stranici.

Uz McGradyja, novi član Knicksa je postao dosadašnji graditelj igre Sacramento Kingsa Sergio Rodriguez, u Houston su iz New Yorka stigli krilni igrači Jordan Hill i Jared Jeffries, te branič Kevin Martin i krilo Hilton Armstrong iz Sacramenta. U Sacramento su stigli branič Larry Hughes iz New Yorka, te krila Carl Landry i Joey Dorsey iz Houstona.

Osim McGradyja i Rodrigueza, Knicksi su u četvrtak angažirali još trojicu igrača Boston Celticsa, Eddiea Housea, J.R. Giddensa i Billa Walkera, a u zamjenu za njih su u Boston poslali trostrukog pobjednika u zakucavanju na All-Staru Natea Robinsona i Marcusa Landrya.