PREMIERSHIP

Tottenham deklasirao Wigan, zabio i Niko

22.11.2009 u 18:27

Bionic
Reading

U Premiershipu se rijetko događaju rezultati poput nedjeljnog. Tottenham je deklasirao, ponizio, razbio... Wigan, s nevjerojatnih 9:1, uz čak pet golova Defoea. Jedan je zabio i Niko Kranjčar, a za jedan je asistirao Ćorluka

Pogodak Nike Kranjčara

U susretu 13. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je na White Hart Laneu pred 35.600 gledatelja deklasirao Wigan sa 9:1; čak pet golova zabio je Jermain Defoe, a među strijelce upisao se i Niko Kranjčar.

Defoe je svoja prva četiri gola zabio u razmaku od svega 18 minuta. Među strijelce se upisao u 51. minuti i zatim je u 54, 58. i 69. minuti ponovo zabio, a sjajnu predstavu potvrdio je u 88. minuti svojim petim golom. Niko Kranjčar je pogodio mrežu u sudačkoj nadoknadi utakmice, a strijelci za Spurse bili su i Peter Crouch (9), Aaron Lennon (64) te David Bentley (89), dok je strijelac za Wigan bio Paul Scharner (57).

Kranjčar je odigrao svih 90 minuta, a osim što je postigao gol, dobio je i žuti karton u 40. minuti. Cijeli susret je odradio i Vedran Ćorluka, koji je upisao asistenciju za šesti pogodak. Luka Modrić je i dalje izvan stroja zbog ozljede.

Danas je odigran i susret između Boltona i Blackburna, a slavili su Roversi 2:0. Strijelci za Blackburn bili su Dunn (32) i Ricketts (73-ag). Ivan Klasnić ušao je u igru za Bolton u 66. minuti, dok je Nikola Kalinić ostao na klupi Blackburna.

Vodi Chelsea sa 33 boda, pet više od drugog Manchester Uniteda, dok Arsenal i Tottenham imaju po 25 bodova.