DOGOVORENA TRAMPA

Torres napušta Chelsea, pa preko Milana seli u Atletico

27.12.2014 u 22:01

Bionic
Reading

Engleski nogometni prvoligaš Chelsea objavio je u subotu kako će bivši španjolski reprezentativni napadač Fernando Torres (30), koji se od ljeta nalazi na dvogodišnjoj posudbi iz Chelseaja u Milanu, početkom sljedećeg tjedna i definitivno napustiti redove Chelseaja, te postati punopravni član Milana

Španjolski mediji navode kako se radi samo o manevru cilj kojega je povratak Torresa u njegov matični klub Atletico iz Madrida, dok bi u Milan trebao stići talijanski napadač Alessio Cerci

Torres je nosio dres Atletica od 2001. do 2007. godine, te je u 214 nastupa postigao 82 pogotka za 'crveno-bijele' nakon čega je uslijedio transfer u Liverpool vrijedan čak 20 milijuna funti. U tri i pol sezone u dresu 'redsa' Torres je postigao 65 pogodaka u 102 nastupa, te je u siječnju 2011. prešao u Chelsea za čak 50 milijuna funti. No, u dresu 'bluesa' nije bio tako uspješan, u 110 nastupa sakupio je tek 20 golova i ovoga je ljeta pokušao 'oživiti' karijeru odlaskom u Milan. Nažalost po njega, u Italiji se nije snašao,u dresu 'crno-crvenih' je upisao tek jedan gol u 10 nastupa.

Cerci je, pak, ovoga ljeta stigao u Atletico nakon dvije uspješne sezone u Torinu. No, u Španjolskoj nije opravdao očekivanja, ostvario je samo šest nastupa bez postignutog pogotka.

Dolazak Torresa u Atletico uvelike je ojačati konkurenciju prvom napadaču hrvatske reprezentacije Mariju Mandžukiću koji je od ovoga ljeta prvi izbor trenera Diega Simeonea. Za razliku od Torresa i Cercija, Mandžukić je opravdao svoj ovoljetni transfer i Bayerna jer je u 22 nastupa u dresu Atletica u svim natjecanjima postigao 14 golova.