VERBALNI RAT

Torcidin tekst stranim medijima koji će na noge dignuti Mamića, Šukera, HNS...

21.06.2016 u 18:52

Bionic
Reading

Uoči utakmice trećeg kola Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske (21 sat), Hajdukova navijačka skupina Torcida objavila je novi tekst o stanju u hrvatskom nogometu koji je poslala predstavnicima stranih medija

Kako su objasnili iz Torcide, dobili su puno upita stranih medija o tome što se događa u Hrvatskoj, za što se bore, zašto prosvjeduju na Rivi i zašto su aktivni.

Zatim su napravili sažetak i poslali ga na engleskom jeziku u kojem ukratko (tekst je skraćen s originalnih 5 stranica) objašnjavaju stranim novinarima situaciju u hrvatskom nogometu. Tekst je poslan i svim veleposlanstvima u Republici Hrvatskoj i svim relevantnim europskim nakladnicima.

U tekstu stoji da su osobe koje su izazvale prekid na utakmici na Euru 'hrvatski navijači više od onih koji ih optužuju' te 'koliko moraju biti očajni da riskiraju novčane i zatvorske kazne kako bi samo poslali poruku'.

Torcida u svojem navođenju odbacuje bilo kakvu povezanost s emocionalnim ispadima pojedinaca, ali i napominje da se takvo što moglo očekivati.

U tekstu se piše i 'o Zdravku Mamiću, njegovoj zloporabi položaja, kaznenim prijavama za mito i pronevjeru, financiranju stranke koja je na vlasti, bratu Zoranu Mamiću i njegovim djelima, kontroverznom gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, malverzacijama oko Dinama, odnosu s Lokomotivom u kojem se spominje i izbornik Ante Čačić, lihvarskim ugovorima s igračima, pa se spominju afere s Lukom Modrićem, Dejanom Lovrenom, Eduardom da Silvom, a u Torcidinom izlaganju dobar dio posvećen je i Davoru Šukeru 'koji ne radi ništa' i za kojeg su spomenuli neke njegove grijehe iz prošlosti.

'Žalosno je imati osjećaj da je nacionalna reprezentacija ukradena i da je u rukama kriminalaca koje nije briga za domovinu nego kako napuniti džepove', napisala je Torcida i pozvala u pomoć 'da se izbaci kriminal iz nogometa i da im se vrati reprezentacija'.