POGLEDAJTE SAŽETAK

Torcidin debakl pred Bad Blue Boysima, Dinamo joj 'utrpao' šest komada

02.04.2024 u 21:34

Bionic
Reading

Nakon što su Square, Stanoinvest Futsal Pula i Olmissum 'dvokorakom' izborili polufinale SuperSport HMNL-a, posljednje mjesto među četiri najbolje momčadi Hrvatske zauzeo je Futsal Dinamo. Zagrebačka je momčad u majstorici s Torcidom, pred punom 'Dvojkom' Doma sportova, slavila 6:0

Da je Dinamu mjesto u polufinalu i da su Plavi imali loš dan u Splitu prošli vikend dokazala je još jedna spektakularna utakmica u zagrebačkom Domu sportova. Puna Dvojka, ali i mreža Torcide, osigurali su Dinamu prolazak dalje. Ponovno smo zabili šest komada, ali ovaj put bez primljenog gola.

Prvo poluvrijeme Dinamo je otvorio, možemo reći, identičnim pristupom kao u prvoj četvrtfinalnoj utakmici. Prvi pravu priliku vidjeli smo već u prvoj minuti susreta, ali pokušaj loba Luke Perića nije ušao u gol. Dvije minute kasnije, bilježimo prva dva pokušaja gostiju iz Splita. Prvo je Antonio Repić pokušao ugroziti Pipličin gol, a nakon njega i Luka Grubišić kojemu lopta odlazi pokraj gola.

U šestoj minuti Nikola Gudasić odlično prolazi preko lijeve strane te postiže pogodak u dalji golmanov kut za prednost Dinama u ranim minutama susreta. Vrlo brzo došlo je do promjene rezultata na semaforu. Rano vodstvo Dinamu je samo označilo dodatan vjetar u leđa te drugi gol postigao je Neven Zonjić nakon izvođenja kornera.

U idućih nekoliko minuta nizale su se odlične prilike Plavih. Izvana je pokušao Toni Vučković, ali njegov udarac uspješno blokira obrana Torcide. Nakon toga, Perić pokušava dva puta pa Tihomir Novak, no oba udarca ne pronalaze put do mreže. Konačno smo u 14. minuti vidjeli i priliku Torcide. Pokušaj Repića Ante Pipilica brani, a zatim Grubišiću lopta odlazi preko noge te poviše gola.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U 16. minuti Mateo Mužar odlično vara svog čuvara i postiže novi pogodak za povećanje vodstva Purgera. Minutu nakon, Mateo Poljarić radi prekršaj nad Kristijanom Čekolom i zarađuje direktni crveni karton. Ipak, Dinamovci nisu iskoristili igrača više do kraja poluvremena. Odličnu priliku imao je prvo Čekol, a zatim i kombinacija Kristijana Postružina i Filipa Novaka nije urodila plodom.

U drugom poluvrijeme Dinamo je ušao s jednakom željom. Tri komada nije bilo dosta te su odmah krenuli po još. Najrazigraniji bio je strijelac prvog pogotka, Gudasić. Zabilježili smo tri njegova pokušaja, no lopta nije htjela u gol. Minutu kasnije, Tihomir Novak pogađa stativu, a nakon toga i prečku Nevena Zonjića nakon odlične kombinacije s Mateom Mužarom.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

U istoj minuti ponovno se trese mreža Splićana. Mihovil Prgomet je Dinamov presing pretvorio u novo slavlje. Par sekundi iza Torcida uvodi golmana igrača. Prgomet je odlučio da mu jedan pogodak nije dovoljan te na praznu baru postiže novi i to je 5:0 za Plave.

Prošlo je dosta vremena od posljednjeg pokušaja Splićana jer nikako nisu uspijevali iskontrolirati loptu. U 28. minuti Grubišić je zakuhao stvari pred golom Dinama, ali njegov pokušaj otišao je pored stative.

Kada se činilo da je Dinamo malo usporio te stao na loptu, vidjeli smo odličnu kombinaciju Čekola i Gudasića, no obrambeni igrač Torcide skida loptu s crte. Posljednji pogodak postigao je Filip Novak na asistenciju Mihovila Prgometa.

Dinamo je ponovno u polufinalu, a tamo ga čeka Pula.

  • +9
Futsal Dinamo - Torcida 'majstorica' četvrtfinala Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac