MUP SRBIJE NEPOPUSTLJIV

Torcidi i Ultrasima zabranjen ulazak u Srbiju

27.01.2012 u 14:56

Bionic
Reading

Iako su iz srbijanskog MUP-a savjetovali hrvatskim navijačima da im se prijave 'kako bi im bili na raspolaganju 24 sata dnevno', granična policija na prijelazu Bajakovo u petak ujutro zabranila je ulazak u Srbiju za oko 150 navijača koji su s dva autobusa krenuli na polufinale Europskog prvenstva u rukometu

Radi se o pripadnicima Torcide i mostarskih Ultrasa koji su se već oko deset sati ujutro pojavili na granici. Službeno, ulazak u Srbiju nije im dozvoljen jer nisu posjedovali ulaznice za večerašnju utakmicu, premda se one nisu ni mogle kupiti izvan Beograda.

Navijači su prilično ljuti na Hrvatski rukometni savez i njegova dopredsjednika Zorana Gopca jer je organizatorima prvenstva vratio ulaznice koje su već osigurane upravo za goste koji će bodriti hrvatsku reprezentaciju.

Kako doznajemo, dva autobusa uredno su prešla pregled na hrvatskoj strani granice, no na srbijanskoj strani su nakon dvosatnog čekanja dobili negativan odgovor. MUP Srbije tako nije ispoštovao obećanje da će osigurati transfer do Beograda svim navijačima koji požele doći na utakmicu protiv domaćina.

'Vratili su nas sa granice', kratko nam je potvrdio tajnik Torcide Stipe Lekić.

Prema Beogradu su se autobusima zaputili i pripadnici Bad Blue Boysa te Kohorte, a zasad nema informacija hoće li im biti dozvoljen ulaz u susjednu državu.