U VLASTITOM ARANŽMANU

Torcida putuje u Žilinu i prkosi Uefi

Bionic
Reading

Uefine zabrane previše ne diraju hrvatske navijačke skupine. Nakon što su kaznu Europske nogometne organizacije ignorirali BBB-i, sada se to isto sprema učiniti i Torcida

Hrvatske navijačke skupine imaju podeblji dosje kod Uefe. Iz godine u godinu sve je više novih incidenata, a HNL klubovi su Uefi na račun kazni isplatili na stotine tisuća eura. Prošle sezone su se dogodili novi huliganski ispadi, a jedan takav je bio na Malti kada je Hajduk igrao protiv Birkirkare.

Uefa je Hajduk kaznila s dvije gostujuće utakmice bez podrške navijača, a Torcida je već poručila da se oni toga neće držati i da će pratiti svoje ljubimce u utakmici trećeg pretkola Europske lige u Slovačkoj (Žilina) ili Moldaviji (Dacia).

'Neće proći nijedno gostovanje na bilo kojem dijelu kontinenta da Torcida neće podržati svoj najdraži i jedini klub. Iako je na snazi zabrana, to očito Hajdukove navijače ne zanima. Mi ni do sada nismo od Hajduka tražili ulaznice za gostujuće utakmice. Torcida se uvijek snađe, nema razloga da to i ovoga puta ne bude tako. Nas nikakva zabrana neće spriječiti da nas i na gostovanju u Slovačkoj bude preko tisuću', rekao je tajnik Torcide Stipe Lekić za Slobodnu Dalmaciju.

Istu zabranu imali su i BBB-i zbog prekida utakmica Udinese – Dinamo, a hrvatski prvak je na prvom ovosezonskom europskom gostovanju svejedno imao podršku 'modrih' drukera koji su doputovali u Erevan kod Pjunika.

Takve Uefine kazne nemaju nekog posebnog učinka jer zabranjuju klubovima da organiziraju gostovanja navijača, dok će Torcida, kao i nedavno BBB-i, u vlastitom aranžmanu putovati na europske okršaje, sviđalo se to Uefi ili ne.