NEMA SIGNALA, NEMA PRETPLATE

Torcida pozvala na bojkot HRT-a

26.08.2010 u 15:11

Bionic
Reading

'Ne ispunjava svoju ulogu javnog servisa. Što će nam takva televizija?' pita Žan Ojdanić, predsjednik udruge Hajdukovih navijača

Zbog nepostojanja izravnog prijenosa večerašnje Hajdukove utakmice protiv Unireje u Bukureštu, najvažnijeg europskog dvoboja splitskog kluba u zadnjih petnaestak godina, u Dalmaciji je nastala prava pobuna: telefoni HRT-ove Službe za pretplatnike i Sportskog programa zatrpani su pozivima, e-mail adrese doslovce su pretrpane prosvjedima, a navijači najavljuju bojkot javne televizije.

'Na primjeru Hajduka u samo mjesec dana dokazali su da ne ispunjavaju svoju ulogu javnog servisa: u prvih pet kola utakmice najpopularnijeg hrvatskog kluba prenosili su samo jedan put, propustili su osigurati prijenos prve utakmice s Dinamom u Bukureštu, praćenje prve utakmice s Unirejom iz Splita uvjetovali su pomicanjem termina, a danas su se pokazali nesposobnima i osigurati signal iz Bukurešta. Što će nam takva televizija?' pita predsjednik Torcide Žan Ojdanić.

'Evo, ni u nedjelju neće prenositi utakmicu Splita i Hajduka, prvi povijesni splitski gradski derbi u HNL-u i derbi kola, između prvih i petih na tablici', kaže Ojdanić.

Svoje članove te sve navijače i simpatizere Hajduka Torcida je, ukoliko večerašnjeg prijenosa doista ne bude, pozvala na bojkot HRT-a do daljnjega.