ČEKA SE REAKCIJA CEDEVITE

Tomas: Marko je reagirao ljudski, provokator je naručen!

12.02.2013 u 15:00

Bionic
Reading

Dan nakon izgubljene finalne utakmice u Kupu Krešimira Ćosića iz zagrebačke Cedevite ne žele izlaziti s izjavama vezanim uz suđenje te incident u kojem je sudjelovao njihov igrač Marko Tomas

Kakvu će kaznu za napad na navijača dobiti Marko Tomas, još nije poznato. Josip Bilić, povjerenik natjecanja A-1 lige i Ćosićeva kupa, samo je kratko za tportal.hr kazao:

'Čekamo policijsko izvješće i, kako sada stvari stoje, ništa nećemo znati prije utorka. Svi se morate malo strpjeti jer ovo je jako bitna odluka', rekao je Bilić.

Kako doznajemo, policija je već objavila razgovor s Markom Tomasom koji je fizički nasrnuo na jednog navijača koji ga je, kako su nam svjedoci rekli, cijelo vrijeme vrijeđao.

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić o incidentu nam je kazao:

'Nisam vidio incident niti sam bio blizu, no naravno da sam sve čuo. Službene osobe će poduzeti sve što moraju u vezi s tim incidentom', kazao je Radić dodavši i osobni stav o incidentu:

'Moj stav je da si javna osoba tako nešto ne smije dozvoliti. Ja Marka jako cijenim i znam da je odgojen i fin momak, no to nije smio napraviti bez obzira na sve.'

Dok Marko Tomas poručuje kako 'nema komentara' njegov otac Ante, koji je sve gledao uživo u Draženovu domu, kazao nam je mirnim glasom:

ante tomas
Moj Marko nije trebao to napraviti gledajući sa sportske strane, no s ljudske strane je u pravu

'Moj Marko nije trebao to napraviti gledajući sa sportske strane, no s ljudske strane je u pravu! Taj tip koji ga je vrijeđao i provocirao razumije samo što je batina, ali je očito naručen. Na obje utakmice Kupa u Draženovu domu on je konstantno provocirao i vrijeđao mog Marka. Ne znam što mu je govorio, Marko je reagirao kako jest i sada povratka nema. Ma to je sigurno naručeno…'

U cijeloj priči svakako treba spomenuti kako su Marko Tomas i Cibona već neko vrijeme na sudu zbog dugovanja 'vukova' prema njemu. Navodno je riječ o ogromnom iznosu koji, prema nekim informacijama, uz sudske troškove i kamate dostiže vrtoglavih tri milijuna kuna.

Kako će cijela priča završiti, teško je reći. Iz Cedevite za ponedjeljak najavljuju veliku press konferenciju na kojoj će nešto više reći o suđenju, kojim nisu konstantno zadovoljni te, naravno, o incidentu svog najboljeg igrača.

Nakon 'bijega' trenera Bože Maljkovića iz kluba te suspenzije jednog od najskupljih igrača Lukše Andrića, ovo je još samo jedan udarac za ambiciozni zagrebački klub u koji već punih sedam godina velik novac investira čelni čovjek Atlantic grupe Emil Tedeschi