OGORČEN ZBOG TOGA

Toliko je bolji od svih da su ga proglasili dopingiranim!?

15.07.2013 u 16:57

Bionic
Reading

Britanskog biciklista Christophera Froomea razbjesnila su pitanja o dopingu na konferenciji za novinare, samo dan nakon što je slavio u 'kraljevskoj etapi' Tour de Francea, usponu na Mont Ventoux…

Član momčadi Sky u ukupnom poretku ima više od četiri minute prednosti pred najbližim pratiteljima i sasvim je blizu ukupnoj pobjedi na najprestižnijoj svjetskoj biciklističkoj utrci. No, u ponedjeljak su mu slavlje poremetila pitanja o korištenju dopinga, kao i komentar da je tako uvjerljivo na Touru pobjeđivao samo Lance Armstrong za kojeg se naknadno pokazalo da je koristio zabranjene supstance.

'Sjedim ovdje i slušam optužbe da sam varalica, samo dan nakon najveće pobjede u karijeri. To je tužno. Lance Armstrong je bio lažljivac, ali ja nisam,' prokomentirao je 28-godišnji Britanac rođen u Keniji.

'Znam kako sam postigao ovo i iznimno sam ponosan zbog toga. Moji su uspjesi rezultat ekstremno napornog rada,' zaključio je Froome.

'Nema razloga sumnjati u Froomea. On je profesionalac čije su izvedbe na zaista visokoj razini cijele godine i mislim da su njegovi rezultati plodovi njegovog rada i ničeg drugog. Iskreno vjerujem da je čist. Uostalom, zato su tu doping-kontrole, zar ne?', podržao ga je jedan od glavnih rivala, Alberto Contador.