TALIJANSKI NOVINARI UVJERENI

To može samo Mario Mandžukić; za manje od pola sata pokazao da on mora stajati uz Ronalda

21.08.2018 u 14:45

Bionic
Reading

Mario Mandžukić ima žestoku konkurenciju u Juventusu, ali prema pisanju talijanskih novinara, trebala mu je samo mala minutaža protiv Chieva da bi uvjerio trenera Massimiliana Allegrija da on zaslužuje biti u početnoj postavi

Super Mario je u Juventus stigao u srpnju 2015. i bilo je puno skeptika koji su mislili da se hrvatski napadač neće izboriti za pristojnu minutažu u 'staroj dami', ali dogodilo se suprotno.

Mandžukić je svojom borbenošću izborio prvih 11 pod Allegrijem, oduševio kritičare, kupio svojim igrama ljubav navijača i postao nezamjenjiv kotačić u planovima talijanskog prvaka.

I ove sezone nekako slična priča, a na startu Serie A Allegri je protiv Chieva na teren poslao nedodirljivog Cristiana Ronalda, a iza njega su bili Douglas Costa, Paulo Dybala i Juan Cuadrado.

Nije to funkcioniralo pa je Juve u Veroni gubio 1:2, a onda se Allegri sjetio svojeg gladijatora na klupi i uveo ga u igru u 64. minuti. Samim ulaskom Hrvat je podigao intenzitet igre i gosti su na mišiće preokrenuli na 3:2 i upisali tri boda.

Serie A, Chievo - Juventus Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

I zato su sada talijanski novinari (Tuttosport) uvjereni da je Mandžukić izborio početnih 11 u sljedećoj utakmici (Lazio, 25. kolovoza) pa bi se trebao naći u napadu s Cristianom Ronaldom i Dybalom, dok bi izvisio Douglas Costa.

Tako je Mandžukiću bilo potrebno manje od pola sata da pokaže da bez njega ne ide i da se napadača takvog profila ne smije držati među rezervama, nego mu je mjesto na terenu od prve minute.

Mandžukić je Juventusov borbeni stroj
  • +66
Doček Marija Mandžukića u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL
  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.