KOJI SU RAZLOZI?

To je katastrofa; sve u Dinamu ovo jako boli

02.03.2017 u 08:34

  • +4

Polufinale Kupa GNK Dinamo - RNK Split 6-0

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Sanjin Strukić

Bionic
Reading

Dinamo je u prvoj utakmici polufinala Kupa svladao RNK Split 6:0 i tako praktički izborio finale i prije uzvrata no ni odličan rezultat nije mogao 'sakriti' prazne tribine

S četiri gola Hodžića i dva Ćorića 'modri' su u prvih 90 minuta polufinala sredili 'crvene', no njihovu golijadu na tribinama maksimirskog stadiona promatralo je tek 1613 gledatelja. Podatak je koji su na svojoj službenoj internet stranici objavili iz hrvatskog prvaka.

To je brojka zbog koje nitko u Maksimirskoj 128 ne može biti sretan, ni igrači, ni stručni stožer, ni čelnici, ni svatko drugi kome je u srcu plavi dres. Stvarno je i za same nogometaše ponižavajuće kada u jednoj važnoj utakmici istrče pred praznim tribinama. A polufinale Kupa je velika utakmica, to bi trebao biti praznik hrvatskog nogometa, ali već je postalo uobičajeno da i u susretima koji bi trebali probuditi veće zanimanje Maksimir svejedno zjapi prazan.

GNK Dinamo - RNK Split 6-0

Je li razlog slabog posjeta neslaganje dijela navijača s politikom kluba (Mamić, prodaja domaćih igrača), to što je bio radni dan, nejedinstvo među navijačkim skupinama, loša infrastruktura, vrijeme koje nije bilo idealno, slabe predstave u posljednje vrijeme, neatraktivan suparnik, televizijski prijenos... ili sve od nabrojenog pomalno, nije važno, no polufinale Kupa pred tako malim brojem nogometnih simpatizera je nogometna katastrofa, jer nogomet se prije svega igra zbog navijača.

Inače, spomenimo kako je drugu polufinalnu utakmicu između Rijeke i Osijeka na Rujevici promatralo 5008 gledatelja.