RAZDOR NA VIŠNJIKU

Tko smjenjuje Vlašića uoči dolaska Partizana?

18.01.2014 u 11:53

Bionic
Reading

Pred košarkašima Zadra utakmica je posebnog značaja. U dvoranu Krešimira Ćosića u ponedjeljak stiže višestruki prvak ABA lige i aktualni branitelj naslova momčad beogradskog Partizana.

Umjesto mobilizacije u zadarskim se redovima osjeća razdor. Na jednoj strani je trener Hrvoje Vlašić, njegov stručni stožer i igrači, dakle svlačionica, a na drugoj vodstvo kluba. Nije tajna da se glasno razmišlja o Vlašićevoj smjeni u slučaju poraza. Da stvar bude gora u medijima su već objavljena imena pojedenih kandidata pa se tako spominje mogući dolazak Dražena Anzulovića ili povratak Ante Nazora. Sportski direktor kluba Branko Skroče putem službenog klupskog priopćenja najavio je nedavno po značaju minornu utakmicu Zadra u Kupu Krešimira Ćosića protiv Kaštela, ali nije našao za shodnu uoči ovog važnog susreta stati pred novinare i zaštiti Vlašića, igrače i u samoj konačnici rezultat i samoga sebe.

Ne treba to čuditi jer Skroče za razliku od Vlašića iako je sportski direktor nikome ne polaže račune i kako da nema nikakve veze sa taborenjem momčadi na dnu poretka ABA lige niti s lošim potezima prilikom sastavljanja momčadi i to ne samo ove godine.

Uostalom, javna je tajna kako Vlašić nije bio Skročin izbor u trenutku kada je ovaj zadarski stručnjak jedini imao hrabrosti preuzeti kormilo broda koji tone bez posebnih uvjeta i s razumnim ugovorom

Unatoč takvom okruženja, krizi rezultata i igre što je posebno bilo vidljivo na utakmici posljednjeg kola u kojoj se Cedevita poigrala s momčadi Hrvoja Vlašića do te mjere da je trener Cedevite Jasmin Repeša utakmicu doživio kao dobar trening Vlašić vjeruje u svoju momčad.

'Smeta mi ovo provlačenje teze kako mi ne treniramo dobro. Odgovorno tvrdim da to nije istina. Protiv Cedevite smo gubili lopte na osam metara u napadu i otvorili im prostor za lagane koševe. Tu su nas poremetili i uništili nam borbeni duh do kraja. Kad se tako izgubi susret onda je to pitanje glave, a ne energije. Sa svim momčadima na Višnjiku, pa i protiv Budućnosti smo bili u igri do kraja. Kako agresivnosti tako i kontaktu. Kada smo gubili nismo u završnicama pronalazili načine napadanja gostujućih obrana što je naš problem. Zatvaranja utakmica u Zadru nekoliko puta nije bilo dobro. Nije bio problem energetskog pražnjenja, već činjenice da ne možemo zatvarati utakmice na pravi način niti u tim završnicama dobiti pravo rješenje. Sve utakmice u kojima smo imali dubinu, prodor i povratnu loptu smo pobijedili', kazao je trener Zadra Hrvoje Vlašić. Nije želio direktno odgovoriti na pitanje je li Zadar spreman iznenaditi Partizana, no nije NI izvjesio bijelu zastavu.

'Spremni smo se boriti svih 40 minuta, spremni smo graditi i zagrađivati, spremni smo kontrolirati skok, a skok je 25 posto Partizanove igre. Ne smijemo im dopustiti napadački skok, Uspijemo li u tome možemo dobiti mir i samopouzdanje i tada možemo pričati povoljnom ishodu', zaključio je Vlašić.