PRIJATELJI, OBITELJ, VJERA

Tim Thomas pauzira sljedeće sezone

04.06.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Bez Thomasa, Bruinsi će se sljedeće sezone morati pouzdati u vratarske sposobnosti Tuukke Raska i Antona Khudobina

Vratar hokejaša Boston Bruinsa Tim Thomas (38) objavio je putem Facebooka u nedjelju kako se sljedeće sezone namjerava odmoriti.

'U dobi od 38 godina vjerujem kako je vrijeme da usmjerim svoje vrijeme i energiju u područja i odnose koje sam zanemario. To je razlog zašto u ovo vrijeme smatram da je najvažnija stvar koju trenutno mogu učiniti u mom životu ponovo se povezati s prijateljima, obitelji i vjerom', poručio je prvi vratar Bruinsa.

Thomas je američki vratar koji je dugo vremena igrao u Finskoj prije nego li se probio u NHL ligi u dobi od 32 godine. Dvostruki je dobitnik nagrade za najboljeg vratara lige (Vezina Trophy) iz 2009. i 2011., a ove je potonje godine bio jedan od najvažnijih igrača momčadi na putu ka osvajanju Stanley Cupa.

Bez Thomasa, Bruinsi će se sljedeće sezone morati pouzdati u vratarske sposobnosti Tuukke Raska i Antona Khudobina.

Što se tiče Thomasa, ostaje za vidjeti da li će ovo biti tek privremena pauza ili kraj karijere, premda je izrazio želju za nastupom na Olimpijskim igrama 2014. godine. Ali, nije sigurno da će biti izabran u američku reprezentaciju budući će tada biti na pragu 40. godine života, a konkurenciju mu čine Ryan Miller, Jonathan Quick i Jimmy Howard.