JUBILARNI 30. CROATIA OPEN

Teniski spektakl u Umagu: Pred nama je još jedan turnir za pamćenje!

05.04.2017 u 12:44

Bionic
Reading

Croatia Open Umag ove se godine održava od 14. do 23. srpnja. Pripreme su u punom jeku, a jedna od velikih novosti ususret 28. izdanju turnira svakako je potpisivanje Ugovora o sponzorstvu s Triglav osiguranjem d.d. koji je ovime po prvi puta postao dio velike sponzorske obitelji turnira. Na druženje s novinarima stigao je i najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević

Upravo je nova suradnja bila i razlog druženja s medijima na kojem su nazočili Marin Matijaca, predsjednik Uprave Triglav osiguranja d.d. i Ronald Korotaj, direktor Istraturista i predsjednik Organizacijskog odbora turnira. Podršku je pružio i veliki prijatelj turnira Goran Ivanišević.

'Croatia Open Umag već 27 godina predano radi na popularizaciji tenisa, ali i Umaga i Hrvatske kao turističkih destinacija. Upravo je posvećenost tradiciji ono što primarno spaja turnir i Triglav. Triglav njeguje dugu tradiciju poticanja sporta i zdravog načina života, a ove godine obilježavamo i 50 godina poslovanja na hrvatskom tržištu. Inače, tradicija poslovanja Triglava je još i duža i traje već 115 godina. No, kako je turnir, osim po sportu, poznat kao idealno ljetno odredište za vrhunsku zabavu i druženje i mi smo tome odlučili doprinijeti. Za posjetitelje planiramo zabavne i interaktivne aktivacije po ATP zoni', izjavio je Marin Matijaca, predsjednik Uprave Triglav osiguranja d.d. koje je dio Triglav grupe, jedne od najvećih financijsko-osigurateljnih grupacija u jugoistočnoj Europi.

Suradnja s Triglav osiguranjem d.d. samo je jedna od novosti ovogodišnjeg izdanja turnira. To je potvrdio i Ronald Korotaj, direktor Istraturista i predsjednik Organizacijskog odbora umaškog ATP-a.

'Pred nama je još jedan turnir za pamćenje, ovogodišnje ulaganje u 10-dnevni program je jedno najvrjednijih u povijesti našeg ATP eventa, pa sam siguran sam da će i ovogodišnje izdanje oduševiti 100.000 posjetitelja koji nam se u Umag vjerno vraćaju. Iznimno sam ponosan i na nastavak ulaganja u infrastrukturu ATP stadiona Goran Ivanišević, obzirom da će u dvije godine u stadion biti uloženo ukupno 5 milijuna kuna. Ovim se putem zahvaljujem svim članovima naše sponzorske obitelji, a posebno Triglavu koji nam se ove godine pridružuje po prvi puta. Radujem se suradnji koja je pred nama i vjerujem da ćemo za tri godine zajedno proslaviti veliku obljetnicu, 30 godina kontinuiteta Croatia Opena Umag.'

Povezanost Umaga i Gorana javnosti je dobro poznata, a intenzivna suradnja se nastavlja i ove godine. Kao finalist prvog izdanja umaškog turnira, Goran je ponosan na činjenicu da je u 27 dosadašnjih izdanja Croatia Opena pobjednički pehar podizalo pet Grand Slam pobjednika, odnosno četiri igrača koji su bili svjetski broj jedan i šest osvajača Davisova Cupa. Goran pripada bogatoj galeriji Grand Slam pobjednika koji su zaigrali u Umagu, ali nikada nisu otišli do samoga kraja, a društvo mu između ostalih prave Novak Đoković i Rafael Nadal.

'Svi već znaju koliko je jaka moja veza s Umagom, tako da ću i ove godine dati svoj doprinos u organizaciji. Prošlogodišnje izdanje turnira nadmašilo je sva moja očekivanja. Za otvaranje turnira doveli smo Agassija u Umag. Malo je reći da je to bilo ostvarenje mog dječačkog sna, a turnir smo zatvorili pobjedom Fabija Fogninija. Mislim da je pobjeda dovoljan razlog Fabiju da nam se ponovno vrati u Umag, a vjerujem da Umag ove godine ipak neće propustiti ni naš Borna', naglasio je Goran Ivanišević, hrvatska teniska legenda i veliki prijatelj turnira po kojem je prošle godine i preimenovan ATP stadion u ATP stadion Gorana Ivaniševića.