jako opasno

Teniski pokajnik to neće nikad zaboraviti: Bio sam u totalnom šoku

08.02.2017 u 18:39

Bionic
Reading

Kanadski tenisač Denis Shapovalov još jednom se osvrnuo na incident koji se dogodio za vrijeme njegovog meča protiv Britanca Kylea Edmunda

U prvom kolu Davis Cupa dogodila se neobična situacija. Nervozni kanadski tinejdžer u trećem setu odlučujućeg meča je ispustio servis (već je gubio dva 2-0 u setovima) te je nervozno udario po loptici i u glavu pogodio francuskog suca Arnauda Gabasa te je odmah diskvalificiran, a Velika Britanija je slavila s 3-2.

Shapovalov se još na terenu ispričavao sucu, a zatim je javno putem priopćenja objavio ispriku. Taj neugodni trenutak privukao je veliku pozornost medija pa je mladi talent dobio slavu na način koji nikako nije želio. Svi žele s njime razgovarati pa ga je tako 'uhvatio' BBC Radio 5 Live.

'I ja sam bio pogođen lopticom nekoliko puta u oko i druge dijelove tijela i zato znam koliko je to opasno. Kada sam se okrenuo i vidio kako se sudac drži za glavu bio sam u totalnom šoku', rekao je Shapovalov.

Denis Shapovalov

Kanađanin je priznao kako se ne sjeća sljedećih deset minuta, ali da je razgovarao sa sucem i da je bio presretan što mu nije zadao težu ozljedu.

'Nadam se da ću nešto iz ovoga naučiti', rekao je teniski pokajnik koji je kažnjen sa sedam tisuća dolara. Dobro je i prošao.

Inače, mečevi protiv velike Britanije bili su mu prvi u Davis Cupu. Ovaj drugi protiv Edmunda, koji nije završio, neće zasigurno nikada zaboraviti.