VRPCA NA MAJICI

Tenisačica u Wimbledonu prekršila strogi kodeks odijevanja, ali joj je to bilo dopušteno

30.06.2022 u 14:31

Bionic
Reading

Ukrajinska tenisačica Lesia Tsurenko prekršila je strogi kodeks odijevanja Wimbledona kako bi odala počast svojoj zemlji

U Wimbledonu odjeća i obuća moraju biti bijeli iako su tenisači i tenisačice znali izigrati to pravilo. Znalo se dogoditi da tenisice na sebi imaju i drugu boju osim bijele, a pozornost su privlačile i tenisačice koje su ispod haljinica nosile biciklističke hlačice u crvenoj ili crnoj boji.

No ukrajinskoj tenisačici dopušteno je prekršiti strogi kodeks odijevanja Wimbledona kako bi iskazala potporu svojoj ratom razorenoj zemlji te je na meču drugog kola protiv sunarodnjakinje Anheline Kalinine nosila na gornjem dijelu odjeće vrpcu u bojama ukrajinske zastave.

Lesia Tsurenko također je novinarima otkrila da je rođakinja njezinog kondicijskog trenera radila u trgovačkom centru Amstor gdje su deseci ljudi poginuli kada je ruska vojska bombardirala grad Kremenčuk.

Inače, Tsurenko, 101. igračica svijeta, slavila je preokretom 3-6, 6-4, 6-3, a donirat će Ukrajini deset posto od novčane nagrade koju osvoji za borbu protiv Rusa.