TREĆE IZDANJE

Talijanski tinejdžer Jannik Sinner osvojio ATP Next Gen Finale u Milanu

09.11.2019 u 22:34

Bionic
Reading

Talijanski 18-godišnji tenisač Jannik Sinner (ATP - 95.) pobjednik je trećeg izdanja ATP Next Gen Finala, a do pobjedničkog trofeja stigao je svladavši u meču za naslov 20-godišnjeg Australca Alexa de Minaura (ATP - 18.) sa 4-2, 4-1, 4-2 nakon 64 minute igre

Sinner je za turnir osmorice ponajboljih svjetskih tenisača do 21 godine dobio pozivnicu i dokazao da ju je u potpunosti zaslužio, pridruživši se Korejcu Hyeonu Chungu i Grku Stefanosu Tsitsipasu na popisu pobjednika ovog natjecanja.

Ključnim se za pobjedu štićenika Riccarda Piattija pokazala iskorištenost 'break-lopti'. Sinner je u svakom setu napravio po jedan 'break' iskoristivši tri od osam prilika, dok je Alex de Minaur imao devet prilika, ali je ostao bez ijednog oduzetog servisa.

Sinner je do finala stigao uz jedan poraz u skupini od Francuza Humberta pa je ostao bez bonusa (24.000 USD) za pobjednika bez ijednog poraza. No, iz Milana odlazi bogatiji za 372.000 američkih dolara.

Alex de Minaur je drugu godinu zaredom poražen u finalu, a za utjehu mu ostaje 295.000 USD koliko je zaradio za tri pobjede u skupini i plasman u finale.