PROPJEVAO ODVJETNIK

Talijanski nogometaši surađivali s mafijom

24.03.2009 u 18:35

Bionic
Reading

Tri nogometaša Ascolija osumnjičena su da su primila lijepu svotu novca kako bi svojedobno pustili utakmicu Palermu. Priču o suradnji s mafijom policiji je ispričao odvjetnik pokajnik, nekadašnji fiškal bosa Salvatorea Lo Piccola

Dvojica talijanskih nogometaša, Franco Brienza (30) i Salvatore Aronica (31), te bivši nogometaš Vincenzo Montalbano (40) nalaze se pod policijskom istragom zbog sumnje da su 2003. godine namještali utakmice dok su igrali za Ascoli. Istragu je pokrenula policija u Palermu nakon što je propjevao Marcello Trapani, bivši odvjetnik mafijaškog bosa Salvatorea Lo Piccola.

Trapani je otkrio policiji da su Brienza, sada član Reggine, Aronica, koji igra za Napoli, te Montalbano dobili 200.000 eura kako bi namjestili da Ascoli izgubi utakmicu od Palerma. Utakmica je završila pobjedom Palerma 2:1, pogotkom u sudačkoj nadoknadi, međutim Palermu to nije bilo dovoljno za plasman u Serie A. Plasman u viši rang natjecanja izborili su iduće sezone.

Trapani je priveden koncem rujna prošle zajedno s menadžerom Giovannijem Pecorarom, i to pod optužbom da su kao pripadnici talijanskog podzemlja željeli preuzeti kontrolu nad Palermom. Dvojac se pokušao ubaciti u vladajuće strukture kluba kako bi mafija preuzela kontrolu nad njime.

Lo Piccolo, koji je prošle godine osuđen na 25 godina zatvora, preko Pecorara i Trapanija pokušao je ubaciti svoj novac u klub te kontrolirati izgradnju novog stadiona i prodaju mladih igrača. Policija je do ovih saznanja došla prisluškujući telefonske razgovore spomenutog dvojca.