OBJAŠNJENJE

Talijani snose veliki dio krivice za divljanje na San Siru!

18.11.2014 u 08:40

Bionic
Reading

Sramota sa San Sira obišla je svijet. Divljanje hrvatskih huligana i bakljada na utakmici Italije i Hrvtaske je veliki udarac kako držvi, tako i našem nogometu. Umjesto da se slavi sjajna igra 'kockastih' u Milanu - nogomet nam je opet zavijen u crno

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović Media servisu je otkrio kako će kazna UEFA-e biti drastična, ali i pojasnio kako je ova sporna skupina ušla na stadion.

'Talijanski kolege su nam priznali dan prije utakmice da je sustav probijen i da je 1400 ulaznica prodano preko slovenskog operatera. To znači da su ti navijači kupovali karte bez kontrole podatak i OIB-a, i otišli na dio stadiona na kojem su mogli raditi što su htjeli. Mi smo bili šokirani tom spoznajom. Cilj je bio jasan, prekinuti utakmicu', uvjeren je Vrbanović.

'Doista je teško vjerovati da netko želi nanijeti takvo zlo svojoj reprezentaciji da je izbaci iz natjecanja teoretski. Praktično mi bismo izgubili bodove, a pitanje kakve bi se dalje disciplinske sankcije dalje pojavile. Samo slučajnošću to se nije dogodilo',dodao je Vrbanović.

HNS je već poslao sve što je trebalo UEFA-i da bi kazna bila ipak nešto manja. Vrbanović smatra da će kazna biti novčana, a ne isključje ni igranje pred praznim stadionom.

'Iz dokumentacije se vidi da je HNS puno napravio u pripremi utakmice, mi smo doveli u Milano 6602 navijača kroz taj naš sustav i onda smo saznali 24 sata prije utakmice da su Talijani naprosto taj naš sustav ignorirali i omogućili ovoj skupini huligana da nam nanese neprocjenjivu štetu', rekao je za kraj izvršni predsjednik HNS-a.

Ružne scene na tribinama