KRIMINALNE ODLUKE

Svojim je suđenjem talijanski derbi pretvorio u pravi 'horor film'!

06.10.2014 u 17:08

Bionic
Reading

Talijanski arbitar Gianluca Rocchi u šestom je kolu talijanskog prvenstva odsudio vjerojatno najlošiju utakmicu sezone u svim ligama petice. Tijekom susreta dosudio je tri jedanaesterca, dva crvena i sedam žutih kartona te pritom donosio kriminalno loše odluke. Juventus je na kraju slavio 3:2, ali repovi će se vući jako dugo

Poslije utakmice, potpuno je ogorčen bio Romin kapetan Francesco Totti, koji je izjavio: 'Ovo je prava sramota! Došli smo igrati nogomet, a vidjeli ste što se dogodilo i tko je odlučio utakmicu' – rekao je Totti, te dodao: 'Već se godinama događaju iste stvari. Ne znam jesu li nas u ovoj utakmici pobijedili suci, ali sigurno nas nije pobijedio Juventus.'

Ako bismo pogledali situaciju po situaciju; kod prvog pogotka, kako i video pokazuje, ne samo da je Maicon rukom štitio lice, već je do kontakta s loptom došlo van kaznenog prostora. Kod pogotka Rome također nije jasno što se događa u 16-ercu te da li je to prije prekršaj Tottija ili Lichtsteinera, koji je tom prilikom skrivio penal. Kod drugog pogotka Juventusa, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, prekršaj nad Pogbom se vjerojatno dogodio van 16-erca, a ponovo je dosuđen 11-erac za Juventus.


Kod pobjedonosnog je pogotka Juventusa Vidal jasno u zaleđu, a svojim se položajem nalazi u vidnom polju vratara, iako se ova situacija može okarakterizirati kao pasivno zaleđe. Također, potpuno je ostalo nejasno zašto je dvije minute prije kraja Alvaro Morata dobio crveni karton.


Sve u svemu, talijanski su mediji puni napisa o 'hororu' koji od utakmice napravio Rocchi, a nakon svega očekuje se oštra reakcije Saveza.