Acciarri stručno objasnio

Svjetski poznati neurokirurg otkrio nove šokantne informacije o Schumacheru: Da, više nije osoba kakvu pamtimo

02.01.2020 u 06:24

Bionic
Reading

Vijesti o zdravstvenom stanju legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera, sedmerostrukog svjetskog prvaka, vrlo su rijetke nakon što je u prosincu 2013. teško ozlijedio glavu na skijanju u francuskim Alpama. Stoga svaka nova informacija o njegovu stanju izaziva veliku pažnju

Tako je i izjava svjetski poznatog neurokirurga Nicole Acciarrija, iz prestižne klinike u Bologni, odjeknula. Mnogi njegove izjave smatraju šokantnima, ali s druge strane imaju težinu jer je riječ o cijenjenom liječniku.

'Michael Schumacher nakon šest godina više nije osoba kakvu pamtimo iz bolida. Iako o njemu intenzivno brinu već dugo vremena, puno toga se promijenilo u i na njegovom tijelu - od organa, preko kostiju pa do mišića. Sve je to rezultat oštećenja mozga zbog pada koji mu se dogodio', kazao je za Motorsport Acciarri.

Acciarri je također zanimljivu izjavu dao o tretmanu matičnim stanicama kojem je Schumacher, kako se pisalo, u tajnosti podvrgnut u Parizu.

'Njegovo trenutačno stanje zahtijeva pažnju 24 sata na dan. On oko sebe cijelo vrijeme ima tim fizioterapeuta koji pokušavaju pojačati učinak duge i intenzivne skrbi kojoj je podvrgnut. Nemoguće je izbjeći komplikacije poput mišićne atrofije, osteoporoze pa čak i poremećaja u radu organa. Ipak, sreća u ovoj velikoj Schumacherovoj nesreći jest to što ljudi slabijeg imovinskog stanja od njega u ovakvim situacijama umiru, jer ne mogu plaćati tako skupo i dugo liječenje', dodao je Acciarri.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…