OPERACIJA SAVRŠENA, ALI...

Svjetski kup ostao bez nadolazeće zvijezde; mladi skijaš teško se polomio, a liječnička prognoza totalno ga šokirala

05.12.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Njemački skijaš Thomas Dressen (25) teško se polomio na utrci spusta u Beaver Creeku, a bez obzira na uspješnu operaciju, propustit će cijelu sezonu

Svjetski kup ostao je bez jednog od najboljih mladih spustaša prije nego što je sezona pravo počela. Thomas Dressen je na utrci u Beaver Creeku izgubio kontrolu te se zabio u zaštitnu ogradu.

Hitno je prevezen u bolnicu gdje mu je dijagnosticirano istegnuće ramena, ali i puknuće ligamenata desnog koljena. Prognoza je bila šokantna - za 25-godišnjeg Nijemca sezona 2018/19. je gotova.

Video nesreće u Beaver Creeku pogledajte OVDJE.

Četiri dana nakon teške nesreće mladi skijaš obavio je operaciju.

'Operacija je prošla savršeno. Veselim se početku rehabilitacije. Hvala vam jako puno na potpori, pozitivnoj energiji i lijepim porukama. To mi puno znači', napisao je Dressen.

Njemački skijaš prošle sezone navijestio je svoj potencijal u brzim disciplinama. Završio je na trećem mjestu u ukupnom poretku spusta u Svjetskom kupu te je ostvario dvije velike pobjede u toj disciplini – Kitzbühelu i Kvitfjellu.

Prije godinu dana u Beaver Creeku upisao je svoje prvo postolje – treće mjesto, no ovoga puta ovo američko skijalište nije bilo sretno za Nijemca.

  • +4
Njemački skijaš Thomas Dressen Izvor: Profimedia / Autor: N.N.