borba s opakom bolešću

Svijet sporta zavijen u crno; u 32. godini preminula najbolja slovenska klizačica svih vremena

04.10.2019 u 14:35

Bionic
Reading

Slovenska klizačica Lucija Mlinarič preminula je u 32. godini nakon borbe s opakom bolešću

Najbolja slovenska klizačica svih vremena Lucija Mlinarič je tijekom uspješne karijere osvojila ukupno 27 medalja uključujući i titulu prvakinje Europe te titulu svjetske doprvakinje. Karijeru je morala prekinuti naglo u 25. godini života nakon što je, tijekom Svjetskih igara u Kolumbiji, doznala da ima karcinom. No, kao rođena pobjednica odlučila je odraditi sva natjecanja do kraja i kući se vratila sa srebrom oko vrata.

Nakon toga se posvetila borbi s opakom bolešću i već nakon godinu dana prvi testovi su pokazali kako je pobijedila rak dojke.

Službeno se od aktivnog klizanja oprostila prije četiri godine te se posvetila treniranju djece. No, nedavno se bolest opet vratila, ovaj puta u agresivnijem obliku, i uputila se u Njemačku na skupo liječenje. Kada se vijest proširila Slovenijom brojni ljudi, ljubitelji sporta te naravno slovenski sportaši i utjecajni ljudi uključili su se u skupljanje donacija. No, u najvažnijoj i najtežoj utakmici Lucija ovaj puta nije uspjela pobijediti.

Dodajmo kako je nakon odlaska iz profesionalnog klizanja Lucija Mlinarič dobila Bloudkovu nagradu za izvrsnost, najviše državno priznanje za sport.