preokret na vrhu

Švicarska već počela likovati: Baš to je trebalo Rogeru Federeru!

11.08.2017 u 16:26

Bionic
Reading

Nakon što je Rafael Nadal iznenađujuće ispao u osmini finala turnira u Montrealu od mladog Shapovalova, švicarski mediji već su se počeli radovati i uvjereni su da će Roger Federer kao prvi tenisač svijeta doći na US Open...

Mladi 18-godišnji Kanađanin pobrinuo se za prvoklasnu senzaciju ovog četvrtka, trijumfom protiv Rafe Nadala koji je bio jako blizu preuzimanju prvog mjesta na ATP ljestvici, no uspio je zabrljati u meču kojeg je opisao kao svoj 'najgori ove sezone'.

  • +10
Roger Federer u Wimbledonu 2017. Izvor: Reuters / Autor: ANDREW COULDRIDGE

Taj je poraz svakako udarac za Španjolca koji bi ulaskom u polufinale preuzeo teniski tron od Andyja Murrayja, no ovaj razvoj događaja posebno je razveselio švicarske medije koji su uvjereni da će posrtaj Rafe iskoristiti njihov heroj.

Naravno, radi se o Rogeru Federeru koji je ostao u turniru pobjedom protiv Davida Ferrera, a konkurencija u Montrealu ne djeluje kao da bi ga mogla zaustaviti. Tu je tek Alexander Zverev kao netko s kim bi 36-godišnji Švicarac mogao imati posla, ostali nisu na tom nivou pa bi pobjednik 19. Grand Slam turnira lako mogao trijumfirati na kanadskom tlu i tako se sam približiti prvom mjestu svjetske ljestvice.

Autor: YouTube

Federer ne može preuzeti vrh ove nedjelje, ali mogao bi tjedan dana kasnije. Naime, u slučaju trijumfu u Montrealu jako bi se približio Nadalu i Murrayju te bi zatim na velikom turniru u Cincinnatiju sudbinu držao čvrsto u svojim rukama. U slučaju novog trijumfa sigurno bi postao prvi tenisač svijeta, čemu se malotko nadao prošle godine kada je tijekom kolovoza objavio da neće igrati do Australian Opena zbog operacije koljena.

Roger se ne smije prerano početi veseliti, jer čeka ga još Bautista Agut pa pobjednik meča Haasea i Schwartzmana prije eventualnog finala, a onda još jedan cijeli turnir na kojem će igrati najbolji tenisači svijeta. No, ne može biti bliže povratku na teniski vrh i to je prilika koju mora iskoristiti ove sezone, jer pitanje je hoće li ju ponovo dobiti, s obzirom da je ipak ušao u veteranske godine...