KOBNA RIJEKA

Svi znaju da je bivši, ali klub zasad šuti; pada još jedna trenerska glava

06.02.2024 u 19:47

Bionic
Reading

Premda iz vodstva pulskog nogometnog kluba to nije potvrđeno, ali niti opovrgnuto, a o čemu bruji cijeli grad, španjolski stručnjak David Catala od srijede više neće biti trener Istre 1961, člana SuperSport HNL-a

Catali je očito presudio nedjeljni 0:3 poraz od Rijeke na Rujevici, a i prethodni je trener Istre 1961 Mislav Karoglan morao otići nakon poraza u Rijeci na startu prvenstva.

Kako se neslužbeno doznaje, vodstvo pulskog prvoligaša je u utorak dobilo odobrenje iz vrha Grupacije Baskonia-Alaves za ovu smjenu pa je dogovoren prekid suradnje te će sportski direktor kluba Saša Bjelanović odmah krenuti u potragu za novim trenerom Istre 1961.

David Catala na klupi Istre 1961 je u 17 dvoboja upisao četiri pobjede (Hajduk, Slaven, Rudeš i Varaždin), četiri remija (Slaven, Rudeš, Rijeka i Gorica) te devet poraza. Javna je tajna kako od prvoga dana nije 'kliknuo' s nekim igračima, a zamjeralo mu se i često lutanje u slaganju momčadi, pogotovo u prvim susretima nakon njegovog dolaska na Drosinu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ostaje sada otvoreno pitanje tko će voditi pulsku momčad u subotnjem prvenstvenom dvoboju u Puli protiv Osijeka, iako postoji mogućnost da momčad vodi netko od trenera unutar pulskog kluba, kao što je u četvrtom kolu bio slučaj s trenerom juniora Sergejom Banovićem.

U međuvremenu, Istra 1961 dobila je početkom ovog tjedna novog napadača. Na posudbu do kraja sezone stigao je 192 cm visok 19-godišnji Hamza Jaganjac iz turskog prvoligaša Adana Demirspor.

Riječ je o centralnom napadaču koji je prošao omladinsku školu sarajevskog Željezničara, a ima i tri nastupa za U-18 reprezentaciju Bosne i Hercegovine te devet za U-19.

  • +11
SuperSport HNL: Rijeka - Istra 1961, 4.2.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport