HAMILTON ISCRPLJEN

Svi zaprepašteni onime što Mercedes radi u Barceloni!

24.02.2016 u 15:29

Bionic
Reading

Sebastian Vettel možda je bio najbrži tijekom prva dva dana zimskog testiranja, no kad je u pitanju pouzdanost novi W07 bolid Mercedesa čini se da je savršenstvo i stručnjaci su sigurni da će nastaviti dominirati sportom...

Prvi izlasci na stazu F1 bolida ovaj tjedan nisu nam ponudili iznenađujuće rezultate, iako poredak nije bio potpuno uobičajen. Na vrhu se u ponedjeljak i utorak našao Sebastian Vettel u Ferrariju, da bi se u srijedu pojavili problemi na novom SF16-H bolidu pa je Raikkonen propustio cijeli jutarnji dio programa.

Ferrari je nesumnjivo brz, no ono što radi novi Mercedesov W07 bolid je zaista impresivno. Otkad su ga poslali na stazu s nje gotovo da ne silazi pa je Lewis Hamilton odradio 156 krugova prvog dana, a Rosberg 172 kruga sljedećeg. Druge momčadi o takvim brojkama mogu samo sanjati, a vozači priznaju da su iscrpljeni od novog pouzdanog bolida.

'Osjećam se dobro, ali sam ukočen. Koliko god da treniraš, kad se vratiš na F1 stazu, sljedeći dan je težak. Osjećam vrat i donji dio leđa,' požalio se Hamilton, a iz Mercedesa su morali reagirati i za zadnja dva dana podijelili su dužnosti između vozača da bi im malo olakšali napore. Rosberg je u srijedu ujutro dodao još 74 kruga bez ikakvih problema.

Mercedes naravno nije pokazao svoj puni potencijal pa nam ostaje samo nagađati je li i dalje apsolutno najbrži na stazi, no za pretpostaviti je da jest. Iz ostalih tabora sipaju komplimente na račun 'srebrnih strijela', a Fernando Alonso vjeruje da će i ove godine svi Mercedesu gledati u leđa...