LIGA PRVAKA

Svi priželjkuju novu golijadu; evo gdje možete gledati ogled Monaca i Borussije

19.04.2017 u 12:17

Bionic
Reading

U srijedu se igraju preostale dvije uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Dvoboj između Monaca i Borussije Dortmund možete pratiti na kanalu Arenasporta 3 na MAXtv-u od 20.45 sati

Mnogo se toga događalo uoči prvog susreta ove dvije momčadi, a što sa sportom nema veze. Prošlog je utorka zbog terorističkog napada na autobus Borussije utakmica odgođena, ali UEFA je bila neumoljiva, te se susret morao igrati već sljedećeg dana. U takvim okolnostima bolje se snašao lider francuske lige koji je došao do 3:2 pobjede i velike prednosti uoči uzvrata na domaćem terenu. U međuvremenu je Monaco održao u prvenstvu prednost pred PSG-om i mirno se mogao spremati za večerašnji susret.

Monaco nosi prednost iz Dortmunda, ali Leo Jardim od svoje nogometne filozofije neće odustati:

'Monaco ima način na koji igra i sigurno nećemo danas mijenjati svoj DNA. Nismo takva ekipa koja će se braniti i čuvati rezultat, a uostalom siguran sam da ćemo za prolaz trebati zabiti. Očekujem danas još jaču Borussiju nego u prvom susretu. Vraćaju im se Castro i Reus, dva njima jako bitna igrača što je garancija teškog posla. Devedeset smo minuta udaljeni od velikog uspjeha i zato tih devedeset minuta moramo odraditi na vrhunskoj razini.'

U odnosu na prvu utakmicu Monaco će biti jači za važnog veznjaka Tiemouea Bakayoka koji je odradio suspenziju, ali je zbog istog razloga ostao bez polivalentnog defanzivca Fabinha. Što se ozlijeđenih igrača tiče, situacija je identična onoj u Dortmundu, izvan pogona su i dalje napadači Gabriel Boschilia i Guido Carillo, te branič Djibril Sidibe.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka? Osim na MAXtv-u (Arenasport), utakmice Lige prvaka možete gledati putem usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) koristeći aplikaciju na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalazite na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Borussia pred tjedan dana nije protiv Monaca djelovala dobro u Dortmundu, no teško to itko može zamjeriti Tuchelovoj momčadi s obzirom na teroristički napad na klupski autobus koji je prethodio utakmici. Obrana Borussije radila je previše pogrešaka, a u prilog im nisu išle ni neke sudačke odluke koje su direktno utjecale na konačan rezultat. S obzirom na rezultat prve utakmice jasno je da će Tuchel u uzvratu morati zaigrati vrlo ofenzivno, a moral momčadi u tom su smislu definitivno podignula tri subotnja gola čvrstoj obrani Eintrachta te oporavak od ozljede ključnog ofenzivca Reusa.

Tuchel se prilikom najave uzvrata osvrnuo na uvjete odigravanja prvog susreta:

'Ukoliko je postojao dan kada nismo bili spremni za igranje nogometa, to je bio dan prve utakmice s Monacom. Spremni smo za uzvrat. Moramo postići mnogo golova, osjećamo da imamo energiju potrebnu da napravimo razliku. Imamo samopouzdanje i iskusne igrače, naš je san plasman u polufinale i želimo dati sve od sebe da ga ostvarimo.'

Osim na stopera Bartru koji je ozlijedio ruku prilikom prošlotjednog napada na Borussijin autobus, Tuchel za uzvrat protiv Monaca ne računa na već neko vrijeme odsutne ofenzivce Gotzea i Schurrlea, te na defanzivca Rodea. Ove sezone Borussia najčešće igra u 4-1-4-1 formaciji, no očekuje se da će Tuchel pojačati veznu liniju te da će u 4-2-3-1 formaciji uz Weigla u veznoj liniji utakmicu započeti Sahin. Upitno je hoće li uz Sokratisa na stoperskoj poziciji uzvratnu utakmicu započeti Ginter ili Sven Bender koji se nije proslavio u prošlotjednom susretu ovih momčadi.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje