NOVI TIMSKI KOLEGA

'Svi čekaju moj sukob s Vettelom, zasad ga nema!'

11.03.2014 u 10:56

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo nema namjere biti bliski prijatelj Sebastianu Vettelu, ali ne vjeruje ni da će situacija izmaći kontroli unutar Red Bulla...

Prošlu sezonu obilježio je žestoki sukob unutar 'crvenih bikova' nakon Velike nagrade Malezije, kada se Vettel oglušio na naređenja iz boksa i prešao Webbera u završnici utrke. Bilo je incidenata unutar ekipe i prethodnih godina, posebno u Turskoj 2010. godine, kada su si međusobnim sudarom upropastili utrku. Obojica su kasnije javno priznali da se međusobno ne vole, ali poštuju dovoljno da taj sukob ne pređe granice dugoročno štetne za ekipu.

Webbera više nema u ekipi, zamijenio ga je mlađi sunarodnjak Daniel Ricciardo. Sada su oči javnosti uprte u njega i mnogi se pitaju hoće li poput starijeg Australca zadržati hladan odnos prema četverostrukom prvaku.

'Mnogo ljudi čeka dan kad ćemo imati incident na stazi nakon kojeg bismo se trebali potući ili nešto slično. No zasad nemamo problema. Poštujem ga kao natjecatelja. Naravno, ja sam kompetitivan i sigurno nećemo biti bliski prijatelji, jer njemu se to ne bi svidjelo, a ni meni. Vidjet ćemo. Ne očekujem da će stvari izmaknuti kontroli. Bit ćemo kompetitivni i profesionalni,' najavio je Daniel Ricciardo te se osvrnuo na početak sezone i svoju domaću utrku u Melbourneu:

'Testiranje zna biti dosadno, sretan sam što počinje utrkivanje. Što prije počne, to bolje pa ćemo konačno znati i gdje se nalazimo u odnosu na druge. Utrka je ono na što se fokusiram. Bit će puno Australaca na tribinama koji će me podržavati, prijatelji i obitelj dolaze iz Pertha, ali mogu se s njima družiti tek nakon utrke u nedjelju. Moram biti pametan i ne dopustiti da me vuku lijevo, desno ili u sredinu,' maštovito je opisao svoju situaciju 24-godišnji Australac.

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te Veliku nagradu Australije gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP